Ministrul demisionar al Justitiei, Tudor Chiuariu, il acuza intr-un interviu acordat HotNews.ro si BBC pe seful statului ca ii santajeaza pe judecatorii Curtii Constitutionale. Desi recunoaste ca nu are dovezi in acest sens, Chiuariu aminteste de episodul, cand Mircea Geoana a prezentat doua biletele, atribuite adjunctul SRI, Florian Coldea, documente care ar fi dovedit ca la cererea sefului statului, SRI ar fi facut presiuni asupra judecatorilor CCR.

“Daca cineva e vizionar si stie dinainte ce o sa constate Curtea Constitutionala, eu il felicit, si nu pe baza santajului de dosare pe care vrea sa-l faca prin intermediul SRI, cum am aflat de la domnul Geoana. Ca erau scrise niste nume de judecatori acolo, pe o foita, de la domnul Basescu, catre domnul Coldea ca sa-i caute...”, a declarat Chiuariu.

"Rep:...de la domnul Basescu? De unde stiti asta?

TC: pai, nu asa a iesit dl. Geoana si ne-a spus?

Rep: Da-l credeti pe cuvant?

TC:...pai, nu stiu...

Rep: da domnul Geoana e in opozitie, pina una, alta.

TC: Bun, pina la urma haideti sa spunem ca nu era de la domnul Basescu. Da’ de la cineva catre altcineva se cautau putin dosarele de securitate sau altfel de dosare a [sic] unor judecatori de la Curtea Constitutionala. Vi se pare normal? Vi se pare normal sa-i cautam la dosare pe acesti...

Rep: Dvs. ce vreti sa spuneti de fapt acum?

TC: Eu vreau sa spun ca se incearca santajarea acestor oameni.

Rep: De catre cine?

TC: Pai, nu stiu, eu cred ca de catre domnul Basescu. Ca serviciile secrete...

Rep: Aveti probe?

TC: Nu, n-am nici o proba, decat acel biletel pe care erau scrise numele unor judecatori de la Curtea Constitutionala, ca sa le fie cautate dosarele".

Scandalul "biletelelor Coldea" a izbucnit in primavara, cand liderul PSD, Mircea Geoana l-a acuzat pe Traiana Basescu de implicarea SRI si SIE in obtinerea de informatii compromitatoare despre judecatorii de la Curtea Constitutionala. Geoana a prezentat atunci doua bilete atribuite lui Florian Coldea, director adjunct al SRI, si a cerut demisia conducerii SRI.

Ulterior, Coldea a declarat ca documentele aratate de Mircea Geoana ca dovezi ca SRI ar fi facut presiuni asupra judecatorilor CCR la cererea sefului statului, sunt „notite de birou, neclasificate”. SRI a dispus o ancheta interna pentru a afla cum au ajuns acele notite in presa.