Copresedintele PNL Alina Gorghiu urmeaza sa nasca la sfarsitul lunii mai, dar nu crede ca isi va lua concediu pentru cresterea copilului. In privinta proiectului privind indemnizatiile pentru mame, deputatul PNL a spus ca impactul bugetar nu este atat de mare, iar Guvernul ar putea face un efort sa rezolve aceasta problema, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata miercuri, la Palatul Parlamentului, daca s-a gandit cat va sta in concediu pentru cresterea copilului, ea a spus: "Nu m-am gandit in momentul acesta si va marturisesc ca nu cred ca voi sta in concediu".

"Eu cred ca sursa de finantare, daca exista vointa parlamentara si dialog cu factorul guvernamental, se va gasi fara nicio problema. Impactul nu este atat de mare precum se sperie unii sau altii, motiv pentru care, cu putina atentie si cu putin efort si cu putina dedicare pentru ideea de demografie corecta in Romania, Guvernul va face un efort si va rezolva si problema de impact bugetar", a mai spus Gorghiu, dupa ce Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 263 de voturi "pentru", proiectul de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si prin care se stabileste ca aceasta va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.