Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni ca exclude posibilitatea de a candida la Primaria Capitalei, el mentionand ca solutia ar fi sustinerea unui candidat unic, impreuna cu PSD, dar a precizat ca aceasta chestiune si candidaturile la sectoare fac obiectul unor discutii aflate in curs de desfasurare, transmite Agerpres.

"Probabil cea mai buna solutie ar fi aceea a unui candidat unic. Avem discutii in momentul de fata si cu privire la candidatul la sectoare. Pana in momentul de fata, din ce am vazut, PSD o sustine pe Gabriela Vranceanu Firea pentru candidatura la Primaria Capitalei. Nu este o decizie luata, dupa cum stiti, nici eu nu anunt acest lucru, nu este candidatul oficial, din ce am vazut, din discutiile pe care le-am avut, iar in ceea ce priveste persoana mea sigur ca s-au mai facut speculatii, se fac, nu candidez", a precizat Tariceanu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca Gabriela Firea poate fi un candidat potrivit pentru Primaria Bucurestiului.

"Din partea PSD am vazut care ar fi probabil persoana cea mai potrivita, pe care au considerat-o ei in acest moment. Si din punctul nostru de vedere Gabriela Vranceanu Firea poate sa fie un candidat potrivit pentru Primaria Bucurestiului. Dar hotararea o sa o luam mai tarziu, nu a devenit o chestiune presanta asupra careia sa luam o decizie definitiva", a spus Tariceanu.