Proprietarul grupului Romet Buzau, Constantin Toma, cu afaceri anuale de peste 200 de milioane de euro, si-a anuntat joi intentia de a candida la primaria Municipiului Buzau, din partea PSD, anunta cotidianul local stiridebuzau.ro.

Acesta a sustinut ca va renunta la afaceri in cazul in care va castiga cursa electorala.

"Candidatura mea a devenit o certitudine, nu mai este doar un zvon. As fi putut sa candidez din partea oricarui partid daca as fi vrut dar am ramas fidel principiilor social-democrate. In urma negocierilor, am primit asigurari ca voi avea tot sprijinul filialei PSD pentru a-mi pune in aplicare planurile de modernizare ale orasului Buzau. Nu am nevoie de salariul de primar, e doar o provocare personala de a moderniza acest oras si sunt increzator ca voi reusi", a declarat Toma, citat de cotidianul local.

Acesta a declarat ca isi propune sa reindustrializeze Buzaul, mizand in special pe capitalul autohton. "Reindustrializarea municipiului va fi prioritatea mea inca din primul minut de mandat, tocmai pentru ca ne confruntam cu un fenomen dramatic in ceea ce priveste migratia populatiei. Peste 30 la suta din buzoieni au ales sa plece in ultimii ani din cauza saraciei iar singura salvare a orasului o reprezinta investitiile pe termen lung in parcuri tehnologice. Oricum eu nu voi miza pe capitalul strain ci pe cel autohton care in acest moment este foarte vitregit", a mai spus Constantin Toma.

Constantin Toma a fost senator in legislatura 2000-2004 tot pe listele PSD.