Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, intr-un interviu BBC-HotNews.ro, ca va solicita prelungirea contractului de inchiriere pentru vila de protocol de la RAAPPS, pe care intentioneaza sa o cumpere “in functie de pret”. Geoana sustine ca nu are locuinta si spune ca “poate a gresit” ca nu si-a facut un credit ipotecar mai devreme.

“In acest moment sunt interesat sa cumpar o casa, sa o las copiilor mei dupa ce ‘dam coltul’. Acea casa va trebui sa fie cumparata in functie de puterea mea financiara. In acest moment eu pot sa pun un avans de o anumita suma si in rest imi iau un credit de la banca. Daca reusesc sa iau casa in care stau astazi as fi multumit, ca e o casa intr-un cartier bun. Daca nu reusesc si e prea scumpa pentru mine, ma duc unde imi permite buzunarul”, a declarat Mircea Geoana intr-un interviu BBC-Hotnews.ro

“Eu cer prelungirea contractului pana la mijlocul anului viitor cand este gata o constructie intr-un bloc, ne facem un credit la banca, ne mutam in casa noastra si uitam de acest subiect”, spune Mircea Geoana. El sustine ca va cumpara vila de protocol de la RAAPPS doar daca va fi vanduta la un pret bun: “depinde de pret, ca daca iti cere 2 milioane de euro pe ea, nu am banii si atuncea spunem pas si mergem la nivel... la punga mea. Daca este un pret mai accesibil, discutam”.

Presedintele Traian Basescu a intors in Parlament legea care permite actualilor chiriasi din vilele de protocol ale RAAPPS sa le cumpere prin negociere directa, solicitand ca locuintele sa fie vandute prin licitatie. Geoana a declarat ca licitatia i se pare “un lucru sanatos”, dar l-a atacat pe seful statului pe tema casei din Mihaileanu: “Traian Basescu este in favoarea metodei Mihaileanu. Sa ti-o iei pe nimic. Dincolo de lege. Asta stie sa aprobe.”

Geoana mai spune ca nu va renunta la contractul de chirie: “Pai cum sa renunt? Unde sa ma duc? Eu spun o singura chestiune: stau in aceasta casa cu chirie pentru ca nu am alta solutie”.

Presa a scris in primavara ca mai multi lideri PSD, intre care si Mircea Geoana, refuza sa paraseasca locuintele de protocol RAAPPS in care stau cu chirie desi nu mai ocupa functii publice. Liderul PSD plateste o chirie de aproximativ 7 milioane de lei vechi pentru o vila intr-o zona centrala, pe str. Cucu Starostescu nr. 3.

Liderul PSD afirma ca locuinta cu chirie de la RAAPPS, institutie aflata in subordinea Executivului, nu-i creeaza nici o dependenta in relatiile cu Guvernul Tariceanu.