N-a trecut prea mult timp si a venit dovada tragica a faptului ca Traian Basescu a avut dreptate, se afirma intr-un comunicat de presa al Miscarii Populare, al carei presedinte este fostul sef de stat.

"Atentatele de noaptea trecuta de la Paris, in conditiile in care se presupune ca fortele de securitate franceze au ramas vigilente dupa atentatul de la Charlie Hebdo, demonstreaza ca fluxul de migranti necontrolat conduce, aproape implacabil, la astfel de tragedii. Era o iluzie sa crezi ca Statul Islamic nu profita de ocazie pentru a-si infiltra zeci sau poate sute de teroristi, inarmati, hotarati sa execute fara scrupule ordinele date de superiorii lor", sustine sursa citata.

Deschiderea granitelor extra Schengen, renuntarea la acordul de la Dublin, sunt cauzele atentatelor de la Paris. Autorii morali ai atentatelor sunt si politicienii care din miopie politica au acceptat aceste renuntari la normele UE, se afirma in comunicat.

Este posibila o contrareactie necontrolata a populatiei tarilor europene impotriva migrantilor cu alte sute sau mii de victime, mai transmite Miscarea Populara.

"In Europa avem o singura solutie: uniti fara rezerve impotriva islamismului terorist. Repatrierea imediata a celor care au invadat Europa in acest an, consolidarea si inchiderea frontierelor UE pentru migrantii musulmaniprintre care se strecoara grupari teroriste sunt o necesitate imediata", a scris Traian Basescu pe Facebook la cateva ore dupa atentatele din Paris, soldate cu peste 120 de morti.