UPDATE 13.03Vicepresedintele PSD Constantin Nita si-a inscris, vineri, candidatura pentru functia de presedinte executiv al PSD, urmand sa isi dispute aceasta pozitie cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care si-a depus candidatura joi, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax.

Valeriu ZgoneaFoto: Agerpres

Candidatura lui Nita vine dupa ce, potrivit acelorasi surse, acesta si-ar fi dorit sa se inscrie in cursa pentru un post de prim-vicepresedinte, fiind sustinut de organizatia PSD Brasov.

In urma discutiilor din Comitetul Executiv National, cele patru functii de prim-vicepresedinte avansate in PSD nu au mai fost infiintate, astfel incat Nita tinteste acum a doua pozitie din partid.

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat se intruneste vineri pentru a valida candidaturile la functiile de conducere ale formatiunii, dar si ca sa puna la punct ultimele detalii pentru Congresul extraordinar de duminica, informeaza Agerpres.

Pentru functiile de vicepresedinti si presedinte executiv se pot depune candidaturi pana vineri, la ora 12,00, urmand ca la ora 14,00 CExN sa le valideze pe cele care indeplinesc conditiile necesare. Alegerile efective pentru conducerea PSD vor avea loc la Congresul extraordinar din 18 octombrie.

Potrivit presedintelui PSD, Liviu Dragnea, Biroul Permanent National va avea de acum inainte 14 functii de vicepresedinti, din care patru revin Organizatiei de Femei, o functie de presedinte executiv si patru de secretari executivi. Tot ca o noutate este prevederea din Regulamentul PSD potrivit careia presedintii de organizatii judetene nu mai pot fi si vicepresedinti de partid.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a confirmat pentru Agerpres ca s-a inscris in cursa pentru functia de presedinte executiv al PSD. El a depus joi documentele necesare inscrierii propriei candidaturi.

Pentru inscrierea candidaturilor la functiile de conducere, presedinte executiv sau vicepresedinte, este nevoie de depunerea in scris a cel putin doua adeziuni de sustinere, dintre care una din partea filialei din care face parte.

Potrivit unor surse din PSD, Zgonea are sustinerea a 36 de filiale si a depus pentru fiecare cate un document care atesta acest lucru.