Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu il acuza, miercuri, pe premier de propaganda, intrucat starea economiei pe care o prezinta acesta nu ar fi sustinuta de cifrele oferite de Institutul National de Statistica (INS). Gorghiu aminteste de promisiunea lui Victor Ponta de a crea un milion de locuri de munca, care nu a fost atinsa in trei ani si jumatate de guvernare, dimpotriva, potrivit acesteia, numarul somerilor a crescut.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Dupa primul trimestru din 2012, numarul total al salariatilor era de 6,281 milioane de persoane, anul acesta, dupa cel de-al doilea trimestru, avem cu 205.000 de salariati mai putin - adica 6,076 milioane, conform INS. Promisiunile neonorate actioneaza ca intr-un cerc vicios: printre angajamentele guvernului se numarau o serie de masuri pentru stimularea angajarii tinerilor si a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, insa, pe hartie”, a scris Alina Gorghiu, intr-o postare pe Facebook.

De asemenea, co-presedintele PNL aminteste ca rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani din Romania este mai mare decat media europeana.

Gorghiu isi incheie mesajul de pe Facebook, promitand ca o guvernare liberala va stimula angajarile prin introducerea unei cote unice de 16% pentru toate tipurile de taxe si impozite.