Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca nu renunta la ideea revizuirii Constitutiei, acest lucru fiind benefic pentru Romania, si, chiar daca se face in 2017, important este sa fie acceptate principiile privind comasarea alegerilor.

"Am vazut pozitia presedintelui si o respect, dar eu imi mentin in continuare punctul de vedere. (...) Nu renunt la aceasta idee. Ca se face de maine, ca se modifica Constitutia anul viitor, ca se modifica in 2017, e important sa se accepte acest principiu. Noi putem intarzia orice idee, buna sau rea, dar orice lucru bun, daca se considera ca e bun, daca se face mai repede are de castigat Romania", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a subliniat ca este important ca in Romania sa nu existe alegeri "din doi in doi ani", acesta fiind principiul asupra carora partidele trebuie sa cada de acord, pentru a initia un plan de dezvoltare a Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cu privire la propunerile PSD privind modificarea Constitutiei, ca nu i se pare "o idee buna" revizuirea Legii fundamentale atat de aproape de un an electoral, astfel incat asteapta "cu mare placere" aceste discutii dupa alegerile din 2016.

"Nu mi se pare o idee buna sa ne apucam acum, practic in an electoral, mai sunt cateva luni pana incepe anul electoral 2016, sa discutam Constitutia. Asa ceva nu se face. Constitutia se discuta si se modifica intr-o perioada de calm politic. Asta inseamna dupa anul electoral, nu inainte", a spus Iohannis.

Presedintele a dat ca exemplu discutiile privind revizuirea Constitutiei de dupa alegerile din 2012, cand exista o majoritate confortabila si se depasise perioada electorala, care nu au avut insa succes.