Deputatul Lucian Bode, co-presedinte al filialei Salaj a PNL, a declarat vineri ca formatiunea politica pe care o reprezinta este in discutii avansate cu UDMR pentru sustinerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, care va fi depusa cel mai probabil la inceputul lunii iunie.

"Vom depune o motiune de cenzura, cel mai probabil la inceputul lunii iunie. Speram sa avem si sustinerea necesara ca acest Guvern sa fie demis. Aven suficiente voturi pentru a depune o motiune de cenzura. In acest moment programul de guvernare al PNL este finalizat. Va fi aprobat de catre cel mai inalt for al partidului pe aceasta zona de responsabilitate, Consiliul National de coordonare, pe 23 mai. Cu acest program de guvernare vom discuta cu absolut toate fortele politice parlamentare, cu exceptia PSD, pentru a-l sustine. (...) Sunt discutii, din ce am inteles eu de la cei doi co-presedinti - Vasile Blaga si Alina Gorghiu - sunt discutii avansate cu UDMR si odata aprobat programul de guvernare vor fi reluate discutiile cu cei de la UNPR. Sigur, exista in acest moment o coalitie in care UNPR functioneaza. Noi am venit si in fata celor de la UNPR cu un program de guvernare in care, daca ei cred, si cred ca electoratul care i-a trimis in Parlament pe parlamentarii UNPR asteapta altceva de la ei,(...) cred ca vor veni alaturi de noi. Raspunsul il vom vedea la vot", a declarat, intr-o conferinta de presa, Lucian Bode, transmite Agerpres.

Deputatul a adaugat ca motiunea de cenzura va fi fundamentata pe problemele actualei guvernari, precum sacrificarea investitiilor, nerespectarea promisiunii crearii a un milion de locuri de munca, problemele din sistemul de educatie, subfinantarea si managementul defectuos al sistemului de sanatate.

Liberalul Lucian Bode a precizat ca, desi premierul a promis realizarea pana in 2016 a 1.000 de kilometri de autostrada, pana in prezent au fost dati in folosinta doar 160 de kilometri, in agricultura nu s-a respectat promisiunea refacerii sistemului de irigatii, iar subventiile se acorda cu intarziere.