Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Gandul Live, ca PNL va depune o motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara, dar a recunoscut ca nu are garantia ca va dispune de suficiente voturi pentru rasturnarea guvernului Ponta.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Aceasta sesiune va fi finalizata cu o motiune de cenzura. Tema nu e stabilita, ne gandim la un subiect, va fi discutat in Consiliul National de Coordonare de la inceputul lunii mai", a spus aceasta.

Alina Gorghiu "garanteaza" ca "diferenta in numar de voturi nu va fi cea la care PSD se asteapta" dar a admis ca nu are "garantia ca va fi o motiune care va duce la picarea guvernului".

In opinia sa, faptul ca s-au stabilit si anuntat public termene pana la care va fi formata o majoritate parlamentara a fost o greseala, deoarece a creat un nivel ridicat de asteptare si presiune din partea activului de partid si a opiniei publice.

Alina Gorghiu a precizat ca "au existat niste discutii cu UDMR" si "a ramas ca ne vom vedea imediat dupa congres iar discutiile se vor purta pentru semnarea unui protocol de cooperare parlamentara"

"S-au deschis ambasadele in sensul crearii acelei majoritati parlamentare", a spus ea, recunoscand si faptul ca nu se poate face o majoritate fara UNPR.

Gorghiu a subliniat insa ca Gabriel Oprea a spus ca va sustine guvernul atat timp cat Victor Ponta este premier.

In opinia sa, insa, cea mai potrivita optiune ar fi alegerile anticipate.

"Daca Victor Ponta ar intelege ca interesul public e mai departe de nasul domniei sale nu vad de ce nu ar spune haideti sa facem aceste alegeri anticipate", a spus liderul PNL, care a precizat ca legislatia pentru aceste alegeri se poate finaliza intr-o saptamana.