Premierul Victor Ponta saluta reactia NATO, in urma declaratiile facute astazi de purtatorul de cuvant al MAE rus, informeaza un comunicat al Guvernului.

"Romania este un stat membru al NATO si va lua doar acele decizii pe care le considera corecte si oportune pentru obiectivele de securitate nationale si ale Aliantei Nord Atlantice. Romania este un partener de incredere al NATO si nu se va lasa intimidata de declaratiile agresive ale diplomatiei ruse. Romania condamna actiunile agresive ale Federatiei Ruse in Ucraina. Salutam, de asemenea, reactia NATO care subliniaza clar determinarea Aliantei de a-si proteja membrii fata de orice forma de agresiune" a declarat premierul.

Romania este un aliat NATO de incredere, iar NATO isi apara aliatii in fata oricaror amenintari, iar alianta isi apara membrii in fata oricaror amenintari, arata Alianta Nord Atlantica intr-un comunicat de presa.

Purtatorul de cuvant al ministerului rus de Externe, Alexandr Lukashevici, a atacat miercuri, citat de agentia oficiala ruseasca Tass, pozitia Romaniei. Potrivit oficialului rus, conducerea Romaniei transforma tara intr-un cap de pod al SUA si NATO in apropiere de granita Rusiei si este gata, din motive "oportuniste", "sa sacrifice interesele de mentinere a stabilitatii" in regiunea Marii Negre".