Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat joi ca a fost lasat sa plece de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care efectueaza perchezitii la Primarie, intr-o cauza penala ce vizeaza, printre altele, suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie. "I-am intrebat pe domni (procurori - n.red.), ma luati, nu ma luati? Pot sa plec? (...) Plec si voi face o tura cu caiacul avand in vedere ca sunt liber astazi. Ca poate nu mai apuc", a spus edilul Constantei, potrivit Agerpres.

Radu MazareFoto: Agerpres

"Au ramas viceprimarul, sefa de cabinet si ceilalti colegi ai mei sa predea documentele. Este vorba de o perioada destul de indelungata. Vor sa ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat. E vorba de ziar, de firma care strange gunoiul - Polaris, care are contract de prin "90. A sunat ofiterul judiciar la procuror, vor contractele din 2007 incoace, contractele, modalitatea de achizitie, care au mai fost verificate si rasverificate. Si autorizatiile de constructie de la doua societati, una este mall-ul de la Maritimo (centrul comercial Maritimo Shopping Center - n.r.) si cealalta nu s-a construit acolo", a spus Radu Mazare la iesirea din Primarie.

Intrebat daca are cunostinta de firma Tripont, vizata la randul ei de perchezitii, Radu Mazare a spus ca "este firma care a construit mall-ul de la Maritimo": "I-am intrebat pe domni (procurori - n.red.), ma luati, nu ma luati? Pot sa plec? (...) Plec si voi face o tura cu caiacul avand in vedere ca sunt liber astazi. Ca poate nu mai apuc", a spus edilul Constantei.

Primaria municipiului Constanta este vizata joi de perchezitiile procurorilor DNA. Procurorii cauta documente care vor fi ridicate referitoare la relatiile dintre Primarie si firme, respectiv SC Tripont Invest SRL si SC Property Development Two SRL, aferente perioadei 2007 - 2010, in legatura cu edificarea unor centre comerciale tip mall in municipiul Constanta, in special privind solutionarea cererilor de eliberare a certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire. Anchetatorii cauta toate contractele incheiate de Primarie cu SC Soti Cable Neptun SRL, SC Conpress Holding, SC Polaris M. Holding SRL, SC Conpress Group SRL.

De asemenea, au loc perchezitii la sediile si punctele de lucru apartinand SC Tripont Invest SRL, SC Soti Cable Neptun SRL, SC Polaris M. Holding SRL, SC Telegraf Advertising SRL, firme coordonate de Radu Mazare si Sorin Strutinsky, dar si la domiciliul lui Asi Kahama, Vasile Florin Ciorca, Carmen Ghemus (fosta Iorga).

DNA cauta atat contracte legate de relatia societatilor cu primaria, dar si intre firme, cat si documentele de plata si orice documente justificative referitoare la executarea acestora.

Procurorii DNA efectueaza perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, cercetarile au loc intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, comise in perioada 2008 - 2014.