Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, la Bistrita, raspunzand unei intrebari in legatura cu scrisoarea deschisa care i-a fost adresata de catre Monica Macovei vizand ridicarea imunitatii senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, ca acesta nu a fost un demers institutional, pentru ca "nu comunici cu presedintele Senatului prin Facebook", potrivit Agerpres.

"Am vazut scrisoarea, sunt la curent, si o sa-i raspund, cu toate ca nu este un demers institutional ceea ce a facut domnia sa. Nu comunici cu presedintele Senatului institutional prin Facebook. Dar, in fine, pentru ca suntem in campanie electorala, probabil ca ar fi fost normal pentru doamna Macovei sa fie la curent, ca se poate informa, exista site-ul institutiei, ca este familiarizata cu internetul si computerul, ar fi putut sa afle urmatorul lucru: ca in momentul in care a venit la Senat solicitarea pentru ridicarea imunitatii celor doi senatori, am reunit de urgenta Biroul Permanent al Senatului si, conform regulamentului, am repartizat solicitarea ce ne-a fost adresata catre Comisia juridica", a spus Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a adaugat ca asteapta raportul de la Comisia juridica pana in data de 28 octombrie si abia apoi se va dezbate solicitarea facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

"Am fixat si un termen, absolut scurt si rezonabil, tinand cont ca referatul avea nu mai putin de 70 de pagini si erau peste o mie de pagini de copii ale probelor cu care sunt constituite dosarele celor doi parlamentari. In ziua de 15, cand era termenul de predare a raportului, vazand ca nu se mai intampla nimic, am facut personal, fara sa mai cer aprobarea Biroului Permanent, o scrisoare prin care am pus in intarziere comisia, pentru ca nu si-au respectat angajamentul. (...) Comisia si-a dat ea singura termen pana in 28 si nutresc speranta ca pana in 28 sa-si termine treaba si sa inainteze raportul Biroului Permanent, urmand ca in prima sedinta sa dezbatem raportul si solicitarea facuta de Ministerul Justitiei", a explicat Tariceanu.

Europarlamentarul Monica Macovei i-a adresat joi o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, in care ii cere acestuia sa convoace de urgenta plenul Senatului in care sa se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunitatii a doi senatori, Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu, ale caror nume se regasesc in dosarul Microsoft.