Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, intrebat daca Victor Ponta ar trebui sa fie mai retinut in declaratiile despre procurori, ca varsta acestuia se tradeaza si e mai impulsiv si mai tanar, dar ca e un baiat inteligent, care va invata si din aceste momente. El nu crede ca liderul PNL Klaus Iohannis va avea sanse de succes la alegerile prezidentiale, aratand ca acestuia ii lipsesc multe, printre care experienta politica necesara la asemenea nivel si ca are handicapuri peste care cu greu va trece, potrivit Mediafax.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Solicitat sa comenteze faptul ca Inspectia Judiciara s-a sesizat cu privire la declaratii facute de premierul Victor Ponta si intrebat daca presedintele PSD poate sa se refere la procurori in mod liber sau ar trebui sa fie mai retinut, Iliescu a raspuns: "Vedeti, varsta se tradeaza. E un om mai impulsiv, mai tanar, dar e un baiat inteligent si eu am incredere ca stie sa invete inclusiv din asemenea momente".

Intrebat daca are observatii la adresa lui Ponta, Iliescu a aratat ca nu are de gand sa iasa public pe acest subiect, el mentionand ca are cai de comunicare in interiorul partidului, fiind presedinte de onoare al social-democratilor. Intrebat daca are sfaturi pentru premier, Iliescu a raspuns: "Sfaturi am multe de dat, dar nu le fac aici".

In ceea ce il priveste pe Klaus Iohannis, Iliescu spune ca "Eu nu cred ca domnul Iohannis are sanse de succes in aceasta campanie pentru prezidentiale. Sigur, el are sprijinul partidului sau, al celor doua partide (PNL si PDL, n.r.), e un om care are anumite date, adica seriozitate, eu l-am cunoscut si la Sibiu ca primar, dar ii lipsesc multe pentru un om politic de aliura necesara la nivel national".

Intrebat ce ii lipseste lui Iohannis, fostul sef de stat a raspuns: "Ii lipseste experienta politica necesara la acest nivel. Una e experienta de primar chiar de succes si alta e experinta la nivel de activitate politica in fruntea unui partid, ca activitate administrativa, la nivel guvernamental si asa mai departe. Si asta nu se castiga cu usurinta. Deci eu cred ca dansul are niste handicapuri pe care cred ca greu le va putea trece".