Presedintele UDMR Kelemen Hunor afirma ca este "in principiu, reticent" fata de proiectul ordonantei privind alesii locali, insa precizeaza ca subiectul poate fi discutat "daca exista argumente", relateaza Agerpres.

"Nu am discutat in coalitie acest lucru. Saptamana trecuta ne-am intalnit in sedinta de Guvern. Peste o ora ne vom intalni din nou si astept sa fie o discutie. Eu sunt, in principiu, reticent fata de o astfel de initiativa, dar, daca exista argumente, putem discuta. Nu e o problema", a spus Kelemen Hunor, marti, la Senat, inainte de intalnirea pe care o are programata cu membrii Comisiei pentru Cultura.

Kelemen Hunor a adaugat ca, in opinia sa, "o boala" a vietii politice din Romania, de care insa UDMR a fost ocolita, este fenomenul migratiei politice.

"Eu personal sunt reticent si am spus, de foarte multe ori, ca o problema grava, o boala a vietii politice, este aceasta posibilitate de a migra in toate partidele. Poate ca noi suntem exceptati de acest flagel. Noi nu am primit, noi nu am dat la alte partide politicieni. Deci, la noi, aceasta migratie nu a existat", a mai spus Kelemen Hunor.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat vineri, la Suceava, ca Guvernul ar putea aproba o ordonanta de urgenta prin care alesii locali sa poata opta pentru un alt partid decat cel pe listele caruia au fost votati, daca doresc aceasta, fara a-si pierde mandatele, si ca va prezenta prim-ministrului Victor Ponta o propunere in acest sens.

"Am primit foarte multe solicitari si sesizari din tara de la multi alesi locali si judeteni care semnaleaza ca devine pregnanta o situatie. Se instaleaza instabilitate in administratia locala generata de aparitia unor noi partide si multi primari, pe care nu ii condamn, care sustin un partid nou sau altul. Sunt probleme cu majoritatile", a spus Dragnea.