Vicepremierul Liviu Dragnea a fost huiduit miercuri, la Pitesti, unde venise sa asiste la distribuirea a 15 microbuze scolare, scrie site-ul local de stiri Universul Dragasean. Acolo era insa asteptat de fosti angajati de la Arpechim, care au venit sa protesteze chiar in Piata Vasile Milea, unde avea loc ceremonia de distribuire a microbuzelor.

Copii in uniforma chemati la actiunea lui DragneaFoto: epitesti.ro

Fostii angajati de la Arpechim sunt nemultumiti ca sunt obligati sa returneze catre OMV sumele de care au beneficiat sub forma de "prime de muraturi", potrivit sursei citate. Acestia risca sa fie executati silit dupa ce instanta a dat castig de cauza patronatului, int-o sentinta definitiva si irevocabila. Angajatii sustin ca prime au fost acordate in conformitate cu prevederile contractuale, iar Guvernul trebuie sa-i apere.

In piata au fost adusi din vacanta si elevi, unii dintre ei in uniforma scolara, petru a-si exprima gratitudinea fata de guvern, dupa cum scrie epitesti.ro.

Actiunea de distribuire a microbuzelor a inceput cu intarziere, din cauza protestelor fostilor angajati Arpechim.

Microbuzele pentru transportul elevilor au fost acordate comunelor Albota, Bascov, Budeasa, Barla, Baiculesti, Ciofrangeni, Cosesti, Darmanesti, Dragoslavele, Izvoru, Malureni, Merisani, Mihaesti, Priboieni si Ratesti.

O fotogalerie poate fi vizionata aici.