Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri ca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, "pare a fi candidatul PNL si PDL" la prezidentiale si ca acesta porneste "cu prima sansa" in alegeri, el precizand ca il sustine "cu toata convingerea" si ca ii va face campanie "total", informeaza Mediafax. Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a raspuns afirmatii facut de Emil Boc, aratand ca, daca Boc ar fi fost desemnat prezidentiabilul PDL, el l-ar fi sustinut, "nu pe altcineva".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o varianta mai buna pentru Presedintie decat Crin Antonescu, Emil Boc a raspuns ca Iohannis porneste cu un start bun, "cu un beneficiu de imagine, cu o experienta de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a facut".

"Crin Antonescu a luat o decizie inteleapta de a nu mai candida la Presedintie. Iohannis porneste cu prima sansa, daca isi va consolida drumul pe care se afla acum, il va bate pe Ponta la prezidentiale. Totul depinde de cum va evolua de acum inainte si eu cred ca pleaca cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienta de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a facut si care cred ca va prinde la romani. Ponta are de astazi un adversar redutabil. Astazi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL si PDL la prezidentiale si spun cu o sansa mare de a castiga alegerile daca isi urmeaza parcursul de pana acum", a spus Boc.

El s-a declarat bucuros de faptul ca un primar ar putea fi candidat la Presedintie, pentru ca primar general a fost si actualul presedinte, Traian Basescu.

Intrebat, in continuare, daca se va implica in campania electorala pentru Klaus Iohannis in cazul in care va fi solicitat, Boc a raspuns: "Categoric da".

"Il sustin cu toata convingerea si voi face campanie pentru Iohannis cat imi va fi cu putinta. Total, adica", a subliniat Boc.

  • Predoiu: Daca Boc ar fi castigat competitia interna din PDL, l-as fi sustinut pe el, nu pe altcineva

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat miercuri ca sustinerea pe care fostul lider al PDL Emil Boc o acorda unei candidaturi a lui Klaus Iohannis la Presedintie era de asteptat, adaugand ca, daca Boc ar fi fost desemnat prezidentiabilul PDL, el l-ar fi sustinut, "nu pe altcineva"

"Avand in vedere cele petrecute in ultimele luni, nu este o surpriza. Regret si acum ca nu a intrat in competitia interna (n.r- Emil Boc). Daca ar fi castigat-o, eu l-as fi sustinut pe el, nu pe altcineva", a spus, pentru Mediafax, Predoiu, candidat al PDL la Presedintie.