Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, incepe joi o vizita de lucru in China. Dragnea va conduce o delegatie care, in perioada 20 - 26 martie, va avea intalniri la nivel inalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate in noiembrie anul trecut, in cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang, anunta Agerpres.

Potrivit MDRAP, vizita delegatiei romane va debuta cu o intalnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, seful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong. Vineri, la Shenzhen, sunt programate intrevederi cu reprezentantii unor companii din domeniul comunicatiilor si energiei: ZTE Corporation, Huawei si CGN (China General Nuclear Power Group).

In a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o intalnire cu viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze, Zhang Gaoli.

Principalele domenii pentru care au fost programate intrevederi sunt sectorul energetic, transporturile si agricultura.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est.

In luna noiembrie 2013, Guvernul roman a primit vizita unei delegatii conduse de premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang. Vizita a avut loc in contextul organizarii la Bucuresti a doua evenimente cu rol important in cooperarea dintre cele doua tari, dar si in cooperarea la nivel regional, cu tarile Uniunii Europene: Reuniunea Sefilor de Guvern din China si tarile din Europa Centrala si de Est si Forumul economic si comercial China-tarile ECE.

Romania si China au semnat, la acea data, 13 acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pana la exportul de produse agricole spre China.