Presedintele PSD Sector 1 Catalin Ivan a aplaudat initiativa liberalilor de a "reformula" documentele USL aratand ca neintelegerile din interiorul aliantei de guvernare trebuie rezolvate cu atitudine pozitiva, se araat intr-un comunicat de presa transmis de biroul de presa al PSD. Social-democratul a atras insa atentia ca orice discutie despr acordurile din USL trebuie sa tina cont de da faptul ca "nu mai poate fi vorba de paritate" in USL, raportul real fiind de 2:1 pentru PSD.

Catalin IvanFoto: catalinivan.ro

"Este bine ca, pana la urma, realitatea este acceptata de partenerii nostri din PNL. Si sondajele confirma, si ponderea parlamentara si de la nivel local - toate arata ca ponderea in USL s-a schimbat si nu mai poate fi vorba de paritate in relatiile dintre cele doua partide. Un raport de 2:1 pentru PSD se apropie mai mult de realitate. Asumarea acestui fapt, inclusiv de colegii liberali, este un gest corect si pe care il salut", a declarat Catalin Ivan, potrivit sursei citate.

Ivan a precizat ca PSD este de acord ca toate neintelegerile din interiorul aliantei trebuie lamurite si rezolvate, astfel incat USL sa poata sa functioneze politic "la fel de unita precum se intampla in cazul guvernarii si a majoritatii parlamentare in cele mai importante momente cheie."

"Suntem parteneri in USL si trebuie sa continuam in aceasta formula, iar cerintele si solicitarile pe care le formulam trebuie sa tina cont de ponderea fiecarei forte politice din alianta", mai afirma Catalin Ivan.

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat joi ca Biroul Politic al formatiunii a decis sa acorde unei echipe din care face parte si liderul liberal mandatul de a discuta cu conducerea Uniunii Social-Liberale despre clarificarea si reformularea documentelor, mecanismelor, procedurilor de functionare ale aliantei politice. Intrebat care sunt modificarile dorite de PNL, presedintele liberal a refuzat sa raspunda, precizand ca mai intai acestea trebuie prezentate colegilor de alianta.

"Biroul Politic m-a mandat in calitate de presedinte, si pe ceilalti colegi ai mei, prim-vcepresedinte, vicepremier, secretar general, liderii grupurilor parlamentare, depinde cum se formeaza echipa sa discutam cu partenerii nostri la nivelul conducerii USL, acum la inceput de an, cu cele mai bune ganduri si cele mai serioase intentii ce trebuie sa facem, sa clarificam, sa reformulam sau sa adaugam la documentele, mecanismele, la procedurile de functionare ale acestei aliante politice.

Daca in domeniul guvernarii propriu-zise au fost destule reusite in decursul anului trecut, daca in ceea ce priveste obiectiele majoritatii parlamentare uniunea a functionat in general bine, corent, eficient, finalul de an a lasat o impresie generala de disputa, de agonie, as spune, chiar a USL ca uniune, si este de datoria noastra sa rezolvam ce e de rezolvat si, daca se poate, ceea ce imi doresc din tot sufletul, sa mergem inainte", a declarat Antonescu, dupa prima sedinta din acest an a conducerii PNL.