Europarlamentarul PDL Monica Macovei ii cere lui Ioan Oltean sa demisioneze din functia de vicepresedinte al paridului, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva acestuia. Monica Macovei arata ca "Ioan Oltean este vicepresedinte PDL, ia decizii pentru si in numele partidului, iar, potrivit art 103 alin 1 din Statutul partidului, vicepresedintii sunt . Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc."

"Numai USL, care nu are niciun criteriu etic sau moral, isi tine persoane anchetate penal in functii de conducere si chiar in functii de ministri, in timp ce PDL are criterii etice si respecta justitia. Comunicatul DNA care anunta inceperea urmarii penale impotriva lui Ioan Oltean precizeaza ca procurorii au luat aceasta masura intrucat dl Oltean ar fi folosit ", subliniaza Macovei.

"Potrivit Codului etic, in cazul lui Ioan Oltean pot fi aplicabile situatiile prevazute de art. 3 alin 4.3 () si alin. 4.12 (). Respectarea Codului etic este obligatorie pentru membrii PDL", incheie europarlamentarul.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PDL, vicepresedinte si fost secretar general al partidului, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului. Ioan Oltean a fost joi la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile din acest dosar.