Presedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat marti drept "usor somnambulice" criticile referitoare la cresterea unor taxe, prevazute intr-o varianta a acordului cu FMI.

"Cu toata prietenia ni se intampla tuturor sa vorbim prin somn, poate. Nu este niciun pacat. Este usor somnambulica aceasta critica sau acest tip de critica pentru ca nu poti sa visezi ca s-au marit taxe si sa le critici. Le critici in somn atunci. A crescut, s-a desfiintat cota unica in Romania, s-au majorat impozitele acestea in Romania?", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a reamintit ca, exceptand Bulgaria, in UE Romania are cea mai scazuta cota de impozitare si cota unica.

"Daca dorim sa criticam pe ce se aude, pe zvonuri putem sa o facem, este o tara libera sau in orice caz un partid foarte liber, dar dl viceprim-ministru si ministru de Finante, dl Chitoiu, ca si toti ceilalti colegi de fiecare cand data in Guvern, chiar si eu in discutii de natura politica pe care le-am avut cu premierul Ponta, de fiecare data cand s-a pus problema reala a nevoii de a creste veniturile ne-am batut si am avut, si ii multumesc inca o data lui Victor Ponta si celorlalti colegi din PSD, intelegerea lor de a respecta aceasta cota de impozitare. Sigur, ca sunt discutii pe alt tip de impozite, dar sunt niste discutii si haideti sa criticam atunci cand avem un fapt real, nu un fapt despre care se aude", a afirmat liderul PNL.

El a aratat ca la sfarsitul acestei luni PNL se va reuni in forurile sale, unde punctele esentiale sunt subiectele economice, precum acordul cu FMI. De asemenea, el a indicat ca va fi analizata si activitatea ministrilor liberali cat si a parlamentarilor PNL.

"Este aproape traditional ca la sfarsitul verii, inainte de inceperea unei noi sesiuni parlamentare si a unui nou sezon politic toamna-primavara, sa facem o astfel de analiza si a activitatii guvernamentale si a activitatii parlamentare si a obiectivelor pe termen scurt, de fapt a alegerilor europarlamentare care vin la primavara si va fi o analiza cat se poate de aplicata sper", a afirmat Antonescu.