Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, despre nivelul salarizarii la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), ca in asemenea institutii trebuie acordate venituri mai mari decat in zona privata, precizand ca are un punct de vedere diferit de al lui Traian Basescu, deoarece acest lucru nu trebuie decis de partide, transmite Mediafax.

Stolojan a declarat ca are un alt punct de vedere in cazul salariilor stabilite pentru cei care lucreaza in institutii precum Autoritatea de Supraveghere Financiara sau Banca Nationala, decat cel exprimat de presedintele Traian Basescu.

"Eu nu trebuie sa chem un partid politic sa-mi spuna cat sa-i dau salariu la asta, exista reguli in lume pe care trebuie sa le preluam in economia de piata. Dar nu vrem, ca si la Banca Nationala. Nu e nevoie sa vina cineva sa le spuna ca si-au stabilit salariile prea mari. (...) Ma uit care este nivelul salarizarii stabilite in societatile de asigurare pe care aceasta institutie trebuie sa le supravegheze. Si daca nivelul veniturilor la toate firmele de asigurare care trebuie supravegheate de aceasta institutie este de 1, lor le dau 1,1, simplu. De ce? Ca sa poata sa atraga o forta de munca inalt calificata, capabila sa asigure supravegherea institutiilor de asigurare", a mentionat europarlamentarul PDL.

El a precizat ca pentru acest lucru "nu e nevoie de prea multa gandire filosofica".

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca solutia premierului Victor Ponta de impozitare cu 85% a salariilor din companiile de stat face o bresa in cota unica si nu va fi bine primita de comunitatea de afaceri, insa problema poate fi rezolvata de partide care sa le spuna "stop" "clientilor politici".