Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat marti pentru Revista 22, ca Ioan Ghise ar trebui exclus din PNL dupa ce senatorul liberal a cerut demisia premierului Victor Ponta. Sarbu a aratat ca afirmatiile lui Ghise reprezinta o problema a PNL, amintind ca, in urma incidentului provocat de Sorin Rosca Stanescu, s-a stabilit "clar ca oricine vorbeste in public, cine ataca USL, trebuie dat afara". " Acum apare un alt coleg de-al nostru care il face praf pe premier", a subliniat senatorul social-democrat.

"Am stabilit clar ca oricine vorbeste in public, cine ataca USL, trebuie dat afara. Sunt chestiuni serioase, pentru ca si Rosca Stanescu si Ghise sunt cunoscuti iar problema este la nivel national. Una e cind apare o discutie in teritoriu, se mai critica colegii acolo pentru o decizie sau alta, si alta e cind la nivel national, dupa discutiile care au avut loc, acum apare un alt coleg de-al nostru care il face praf pe premier", a declarat Ilie Sarbu pentru sursa citata.

Social-democratul a aratat ca "acum e o problema a PNL, nu e problema noastra si cred ca vor stii sa gestioneze situatia in asa fel incit sa nu avem iarasi discutii inutile in loc sa ne contram pe probleme serioase". "Este problema direct a liderilor de partid sa rezolve si sa vedem daca putem respecta ceea ce decidem. Nu numai Ghise trebuie exclus, ci toti cei care vor raul USL-ului, pentru ca nu au nicio justificare aceste atacuri. Chiar nu-si dau seama ca-i fac rau presedintelui PNL, Crin Antonescu? Atacul e la adresa premierului si cei doi lideri trebuie sa ia o decizie in acest sens", a mai declarat senatorul Ilie Sarbu pentru Revista 22.

Senatorul PNL Ioan Ghise a afirmat marti ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia din functie ca urmare a incheierii acordului de coabitare cu presedintele Traian Basescu. PNL, s-a delimitat de declaratiile senatorului aratand ca liberalii sustin "fara nicio rezerva" proiectul USL, transmite Mediafax.

La randul sau, premierul Victor Ponta a aratat ca s-ar certa degeaba cu Crin Antonescu pe aceasta chestiune pentru ca Ghise este "un personaj independent" astfel incat nu a avut mandat din partea conducerii PNL.