Fostul lider al PDL Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat luni ca, in opinia sa, partidul trebuie sa-l recastige pe presedintele Traian Basescu, transmite Agerpres. Potrivit edilului, acest lucru este greu, dar nu imposibil.

Emil BocFoto: Agerpres

"PDL are nevoie de rezolvarea statutara a contestatiilor existente, de o opozitie dura la USL, de proiecte de dreapta si de recastigarea presedintelui Traian Basescu. Aceasta recastigare a presedintelui este o misiune grea, dar sper ca nu imposibila", a declarat luni Emil Boc.

La randul sau, presedintele democrat-liberalilor clujeni, Daniel Buda, a afirmat ca PDL are nevoie de Traian Basescu care era o locomotiva pentru partid.

Elena Udrea a declarat si ea luni, inainte de intalnirea cu colegii parlamentari PDL care i-au sustinut motiunea, ca "Traian Basescu este cel mai credibil lider al dreptei, cel pe care intreg partidul ar fi trebuit sa il urmeze si in parteneriat cu care ar fi trebuit sa isi doreasca sa ramana". Potrivit politicianului liberal, "faptul ca l-au indepartat pe Traian Basescu cred ca este o greseala a actualei conduceri care in mod cert ii va fi reprosata".

Presedintele Traian Basescu a afirmat intr-un mesaj video postat sambata seara pe pagina sa de Facebook ca a vazut finalul Conventiei PDL, iar modul in care acestia "nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna, adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!". Basescu a mai spus ca se va dedica, dupa plecarea de la Cotroceni, "constructiei unei alte solutii de drepta" si ca nu va face "nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL". In urma cu doua saptamani, Hotnews.ro a relatat ca in interiorul PDL se vehicula informatia ca Elena Udrea va rupe partidul in cazul in care va pierde sefia PDL.