Presedintele Traian Basescu anunta, intr-un comunicat transmis vineri, ca va participa la Conventia Extraordinara a PDL de sambata, in care se va alege noua conducere a partidului. In urma cu o saptamana, PDL i-a trimis sefului statului o invitatie de participare la eveniment.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Administratia Prezidentiala a transmis vineri programul public al presedintelui pentru ziua de sambata, 23 martie, in care se mentioneaza ca acesta va participa, Conventia Nationala Extraordinara Partidului Democrat Liberal, de la ora 10.00, la Centrul Expozitional "Romexpo" din Bucuresti.

In urma cu o saptamana, Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PDL (COCNE) a decis, la solicitarea lui Vasile Blaga, sa-i trimita o invitatie de participare la eveniment presedintelui Traian Basescu. "Decizia a fost luata cu votul unanim al membrilor Comisiei de organizare a Conventiei Nationale Extraordinare", se arata in comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

“Subiectul a fost discutat in sedinta COCNE de vineri, 15 martie, la solicitarea initiatorului motiunii "Romania Dreapta. PDL dincolo de lozinci (...) Prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Conventia Nationala Extraordinara a PDL este binevenita si ne-ar onora atat pe noi, ca organizatori ai Conventiei, cat si pe cei 5.000 de delegati care vor veni la Bucuresti sa il aleaga pe presedintele partidului", declara Ioan Balan, presedintele COCNE.