"Demisia e un act unilateral. Domnul Becali a demisionat din PNL si este deputat independent. N-a fost vorba de niciun parteneriat intre noi, a fost o relatie normala", a afirmat, luni, liderul liberal Crin Antonescu, la scurt timp dupa ce Gigi Becali si-a anuntat demisia din partid, in urma condamnarii la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane.

Alina Gorghiu (deputat PNL) anuntase la randul sau ca grupul parlamentar al liberalilor a luat act de demisia lui Gigi Becali din PNL si ca, in acest caz, nu se mai pune problema excluderii. Gorghiu a mai spus ca intr-o sedinta viitoare a conducerii PNL se va decide daca se retrage sprijinul pentru Gigi Becali la Comisia Juridica si eventuala nominalizare a altui liberal in aceasta comisie juridica a Camerei Deputatilor.

Gigi Becali a declarat, luni, la Romania Tv, dupa aflarea sentintei in dosarul sechestrarii de persoane: "Ca sa nu-i fac rau lui Crin Antonescu, demisionez din PNL. (...) Daca domnul Antonescu spune nu, atunci voi ramane."