Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a fost reales in unanimitate, duminica, lider al organizatiei PSD din acest sector, edilul neavand contracandidat, relateaza Mediafax.

Votul a fost prin ridicare de mana si aplauze, niciunul dintre cei aproximativ 600 de delegati inregistrati nemanifestand opozitie. El a fost, de altfel si singurul candidat, realegerea fiind evidenta inca de la intrarea in sala conferintei, unde delegatii erau asezati la mese, avand in fata tacamuri in care se afla fotografia lui Negoita.

In fata hotelului Rin, un grup de zece persoane, care se prezentau ca fiind membri ai PSD Sector 3, au protestat insa impotriva lui Negoita si a modului in care a fost organizata conferinta. "Nu sunt delegati alesi si sustinuti de organizatiile de baza din sector", a explicat Negoita.

Social-democratii din Sectorul 3 au votat in unanimitate si pentru sustinerea Ecaterinei Andronescu pentru functia de presedinte PSD Bucuresti, iar pentru urmatorul congres al partidului, tot in unanimitate, s-a votat pentru sustinerea lui Negoita pentru functia de vicepresedinte al PSD pe regiunea Bucuresti-Ilfov si a lui Victor Ponta pentru presedintia partidului.

La inceputul conferintei a fost prezentat un film in care erau enumerate realizarile lui Robert Negoita din ultimul an si calitatile acestuia. "La finele 2011, PSD Sector 3 nu se afla pe harta. Sectorul 3 era inima "mafiei portocalii". Renasterea a avut loc in 2012-2013".

Pe ecranul din spatele sau a urmat un mesaj inregistrat de la premierul Victor Ponta, presedintele PSD, care i-a recunoscut meritele in dezvoltarea organizatiei si castigarea alegerilor din 2012.

"Sunt foarte mandru de organizatia PSD Sector 3, de Robert Negoita. Ati reusit sa dovediti ca nu exista un sector sau o zona din tara in care PSD nu poate sa castige. Batalia de la Sectorul 3 a fost cea mai importanta din toata tara. Am dovedit ca avand o echipa unita, hotarata, cu un lider puternic ca Robert, se poate sa castigam acolo unde era foarte greu de castigat", a spus Ponta.

Negoita si-a evidentiat si el meritele, aratand ca daca in 2011 organizatia PSD din Sectorul 3 era "o frana pentru partid", la alegerile din 2012 a devenit "o locomotiva", obtinand la locale si parlamentare rezultate peste media nationala a partidului. El spus ca principala sa realizare de dupa iunie, momentul alegerii ca primar, a fost "oprirea furturilor PDL de la primarie".

"Anul trecut a fost un an important, plin de realizari. Am reusit sa alungam de la guvernare PDL, cu UDMR cu tot, am reusit sa ii dam afara din administratia locala din aproape toata tara. Am reusit sa ii dam afara de la Sectorul 3, unde a fost fieful mafiei pedeliste. Cea mai importanta reduta a PDL a fost Sectorul 3, au bagat enorm de multi bani in Sectorul 3. Au adus foarte multi bani guvernamentali, de la municipalitate si europeni si nu cred ca s-a furat de undeva in tara mai mult ca aici la Sectorul 3. Nu au platit pentru faptele lor si trebuie sa plateasca", a spus Negoita.

El a mai afirmat ca dupa alegerea ca primar a reabilitat gratuit, fara bani de la cetateni, mai multe blocuri decat fostul primar Liviu Negoita in opt ani si ca a eliminat taxa pe curatenie care era cea mai mare din tara.

La eveniment au fost prezenti: liderul PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, acompaniata de sotul sau Florentin Pandele, primarul Voluntari, ministrul de Externe Titus Corlatean, ministrul Energiei Constantin Nita, ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, europarlamentarii Catalin Ivan si Corina Cretu, dar si ministrii liberali Eugen Nicolaescu (Sanatate) si Daniel Barbu (Cultura).