Regionalizarea nu trebuie facuta in functie de orgoliile locale, spune, intr-un interviu la RFI, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. El sustine ca nu sunt dispute in cadrul Uniunii Social Liberale (USL) pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei.

Presa centrala a scris in ultimele zile despre existenta unor tensiuni in cadrul USL, mai ales in teritoriu, unde unii lideri locali fie de la PSD, fie de la PNL ar vrea ca judetul lor sa fie capitala de regiune.

Mihai Voicu spune ca trebuie luate in considerare toate propunerile care apar privind regionalizarea: "Fara indoiala ca la nivel oficial, la nivelul Guvernului, ministerul care contine si administratia este cel care va initia proiectul. Insa pe de alta parte, la nivel de dezbatere publica, la nivel de idei, cred ca absolut orice varianta poate fi luata in considerare, fara a o considera o varianta oficiala, fara indoiala. Si parlamentarii pot avea o contributie, ei au chiar si drept de initiativa legislativa. Sunt convins ca in cele din urma prin dialog, prin dezbatere publica, vom avea o varianta buna".

Argumentele subiective privind regionalizarea trebuie respinse

Intrebat daca exista dispute in USL pe tema regionalizarii, vicepresedintele PNL a raspuns: "Fara indoiala ca termenul de dispute nu este cel corect. De altfel, dezbaterea aplicata, luarea in considerare a unor variante concrete, nu am ajuns inca in acest stadiu. Nu nu cred ca se poate pune problema de dispute in acest moment".

Continuarea pe www.rfi.ro.