UDMR propune impartirea Romaniei in 12-13 regiuni. Presedintele Kelemen Hunor spune, la RFI, ca "actuala forma de organizare a regiunilor de dezvoltare economica cu cele opt regiuni este un esec, este o tragedie, este o catastrofa". El declara ca "trebuie sa renuntam la demagogia ca daca ne atingem de aceste opt regiuni catastrofale, va veni sfarsitul lumii".

Kelemen Hunor afirma ca "nu trebuie sa facem din regionalizare o disputa etnica. Daca noi nu recunoastem si nu vedem ca actuala forma de organizare a regiunilor de dezvoltare economica cu cele opt regiuni este un esec, este o tragedie, este o catastrofa, care nu ajuta la evolutia simultana si constanta a judetelor din interiorul regiunilor si mai mult este o posibilitate de a ajunge la o indepartare de acestor judete, pentru ca asa se intampla, pentru ca daca va uitati la cateva regiuni si pot sa va dau exemple multiple, atunci nu facem decat sa intarim aceasta catastrofa, intarim acest esec al nostru, care dureaza de peste 12 ani de zile, de 14 ani de 15 ani de zile".

In opinia liderului UDMR, "daca noi nu vedem acest lucru si insistam sa mergem cu aceste regiuni, doar sa dam competente administrative si statut juridic, atunci eu cred ca pentru 20 de ani, cel putin, am aranjat soarta Romaniei, in asa fel incat nimeni nu va reusi, indiferent ce Guvern va veni, sa contribuie la o dezvoltare armonioasa si la eliminarea decalajelor intre judete si regiuni. Trebuie sa discutam despre redesenarea regiunilor actuale si trebuie sa tinem cont de datele statistice si de realitatile economice, de veniturile din fiecare judet, de starea de dezvoltare a judetului, de posibilitatile fiecarui judet, de traditiile culturale, relatiile economice, istorice intre judete si asta trebuie sa fie baza de plecare".

Continuarea pe www.rfi.ro.