Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca PDL nu a atacat la Curtea Constitutionala Statutul parlamentarilor, pentru ca a fost "o necorelare "intre gupurile parlamentare care nu au sesizat ca a fost vorba despre o procedura de urgenta, transmite Mediafax.

Blaga a spus ca declaratiile presedintelui Traian Basescu facute duminica potrivit carora opozitia pierde orice oportunitate reprezinta parerea acestuia si nu le comenteaza: "Este parerea domniei sale, nu o comentez".

Blaga a explicat ca PDL nu a atacat la CCR Statutul deputatilor si senatorilor din cauza unei "necorelari" intre grupurile parlamentare.

"A fost o necorelare intre grupurile parlamentare pentru ca, din pacate, nu au sesizat ca a fost vorba de o procedura de urgenta, deci doua zile. Practic, a doua zi trebuia depus si a treia zi, cand s-au prezentat, termenul era depasit", a sustinut Blaga.

El a adaugat ca a avut o discutie "destul de aspra" pe aceasta tema in BPN.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca luni va decide daca promulga modificarile la Statutul parlamentarilor, retrimite actul normativ Legislativului sau trimite la Curtea Constitutionala.

Presedintele a subliniat ca, daca va decide sa retrimita legea la Parlament pentru clarificari, nu va face acest lucru pentru "a sicana pe cineva", ci datorita experientei pe care o are de a lucra cu Uniunea Europeana.

Intrebat daca are de gand sa conteste Statutul parlamentarilor la CC, avand in vedere ca opozitia nu o mai poate face, deoarece a fost depasit termenul, Traian Basescu a raspuns: "Opozitia pierde in toate oportunitatile de a face opozitie, dar deocamdata il am in analiza si luni voi lua o decizie daca promulg aceasta lege, daca o trimit inapoi la Parlament sau daca o trimit la Curtea Constitutionala".

"Se lucreaza la analiza, e o analiza foarte atenta, pentru ca nu putem contesta inscrisurile din Constitutie. Ce e scris in Constitutie trebuie respectat. Pe de alta parte, trebuie vazut daca mecanismul propus de Parlament nu creeaza confuzii in modul de abordare si nu obstructioneaza justitia", a adaugat presedintele.

"In ceea ce priveste trimiterea inapoi, eventual - nu stiu daca asta voi face, chiar dupa ce terminam conferinta de presa o sa intru in discutii cu toata analiza - sa stiti ca de cele mai multe ori Parlamentul a tinut cont de observatiile pe care le-am facut fie ca au fost pe constitutionalitate sau pe oportunitate. Deci, nu cred ca au vreun motiv sa nu tina cont, avand in vedere ca, daca eventual voi trimite legea inapoi pentru clarificari, o trimit datorita experientei pe care am dobandit-o in a lucra cu UE, nu de dragul de a sicana pe cineva", a mai declarat seful statului.