UDMR nu va fi un Gica-contra in Opozitie, spune intr-un interviu la RFI Gyorgy Frunda, membru al formatiunii maghiare, care adauga, pe de alta parte, ca il mira opozitia PNL fata de intrarea UDMR in Cabinetul Ponta II. Potrivit fostului senator, liberalii s-au temut de formarea unei majoritati PSD-UDMR in cadrul Uniunii Social Liberale.

Gyorgy Frunda precizeaza ca la intalnirea de luni cu liderii USL, "premierul Victor Ponta a pledat pentru ca UDMR-ul sa faca parte din coalitia de guvernare. S-au opus liberalii, in principal presedintele PNL-ului, domnul Crin Antonescu, dar si domnul Radu Stroe, s-au opus de asemenea UNPR-ul si domnul Dragnea, care a spus ca a vorbit cu multa lume din tabara PSD-ului, care s-a opus prezentei UDMR-ului in actul de guvernare".

Frunda suspecteaza anumite "interese conjuncturale" ale PNL: "Ma mira ca ei (liberalii) s-au opus acestui lucru. Partidul Liberal cand a avut discutii prietenoase fata de comunitatea maghiara, chiar presedintele sau, cand vorbea de sanctionarea comunitatii maghiare sau a UDMR-ului, sa mai stea si in Opozitie. Nu-mi dau seama de ce exista aceste tangaje foarte largi in aprecierea PNL-ului vis-a-vis de UDMR. Cred ca sunt interese conjuncturale, cred ca sunt proiectii ale unor eventuale situatii viitoare, cand ei nu vor sa existe o majoritate in cadrul acestei Uniuni (USL), vor sa previna anumite disfunctionalitati ale Uniunii, dar asta este deductia mea, nimic altceva".