Deputatul UDMR Covasna Olosz Gergely a ramas fara permis de conducere dupa ce a fost depistat vineri conducand un autoturism cu viteza de 163 de kilometri/ora, relateaza Agerpres.

Comandantul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Covasna, dr. Ioan Popa, a confirmat pentru Agerpres ca Olosz Gergely a fost depistat conducand cu viteza excesiva pe DN 13, intre localitatile Sfantu Gheorghe si Campu Frumos. Acesta a fost amendat si i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de trei luni.

"Noi ne facem datoria (...) Avea 163 de kilometri la ora, a fost amendat si i s-a suspendat permisul", a spus Ioan Popa.

Olosz Gergely a recunoscut ca a gresit si a mai spus ca oamenii legii au actionat legal, mentionand, totodata, ca "legea e egala pentru toata lumea".

Olosz a fost ales in urma cu patru ani deputat in colegiul Targu Secuiesc si va candida la alegerile din 9 decembrie tot pe listele UDMR pentru un mandat de senator in judetul Covasna.

Luna trecuta, acesta a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta in forma continuata, fiind acuzat ca in perioada 2007-2008 cand a fost presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE) ar fi cerut peste 500.000 de euro si 400.000 de lei in schimbul atribuirii unor contracte oneroase.

Olosz a sustinut in permanenta ca este nevinovat si a catalogat trimiterea sa in judecata de catre procurorii DNA drept o "gafa profesionala inacceptabila", menita sa-l demigreze si sa-i compromita candidatura. Dosarul a fost inaintat spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.