Renate Weber se arata "surprinsa", intr-un interviu la RFI, de afirmatiile presedintelui liberal, Crin Antonescu, in El Mundo, privind o apropiere a PNL de PPE. Weber a declarat ca personal se simte "foarte apropiata de grupul liberal" din PE. Europarlamentarul liberal spera ca daca se va ridica problema in partid, va avea loc mai intai o dezbatere pe aceasta tema, dar nu inainte de alegerile parlamentare din decembrie.

Crin Antonescu a declarat intr-un interviu publicat joi in El Mundo ca PNL se uita cu interes la PPE, cu al carui program politic se aseamana in multe aspecte, desi se simte bine in grupul liberal. Presedintele liberal precizeaza ca exista in PNL o componenta conservatoare, care il situeaza aproape de Partidul Popularilor Europeni.

"M-a surprins aceasta afirmatie din interviul domnului Antonescu. Fara doar si poate, exista in PNL si o anumita parte care este, sa spunem asa, mai conservatoare si poate din perspectiva aceasta s-ar simti mai apropiat de Partidul Popularilor Europeni, dar pe mine, personal, m-a surprins pentru ca pana acum, de fapt, nu am avut deloc nici o discutie in sensul acesta, grupul liberalilor europeni din Parlamentul European tocmai a fost la Bucuresti acum vreo doua-trei saptamani si iarasi nu a existat nici o discutie in sensul acesta", a declarat Weber.

"Eu, personal marturisesc sincer ca sunt foarte apropiata de grupul liberal si chiar m-am simtit foarte bine si intotdeauna mi s-a parut ca avem aceleasi idei si ne batem pentru aceleasi principii, iar pana acum, drept sa va spun, in cadrul Parlamentului European, niciodata nu s-a intamplat ca delegatia PNL sa aiba o alta linie de vot, pentru ca ar fi mai apropiata de linia PPE. Cel mult, cand am avut linii de vot diferite, a fost pentru ca era vorba de un interes national, de un interes al lucratorilor din Romania, al dezvoltarii regionale sau lucruri de genul acesta. Dar din punct de vedere ideologic, noi niciodata nu am intrat in coliziune cu grupul liberalilor europeni", precizeaza europarlamentarul PNL.

Citeste continuarea pe RFI.ro