Adriana Saftoiu, membra a PNL, critica, la RFI, intentia Partidului National Liberal de a-l sustine pe omul de afaceri Gigi Becali in alegerile parlamentare din decembrie. "De ce sa nu fie si candidatul PNL la presedintie?", se intreaba ironic Saftoiu. Ea spune ca Becali are un "limbaj pornografic", nu are "nici o legatura cu liberalismul" si va aduce USL un electorat de cel mult 1%-2%. "Linia de demarcatie de la ditiramb la vitriol e foarte subtire in cazul domnului Becali", crede reprezentanta PNL.

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

Adriana Saftoiu declara ca la baza viitoarei colaborari intre PNL si Gigi Becali este "un calcul foarte cinic, care nu face foarte bine PNL-ului in ansamblu". "Practic, inteleg ca un criteriu care a contat in selectia domnului Becali e ca e stelist, nu-i asa? Faptul ca apartine acestui club, faptul ca cei doi lideri ai USL sunt stelisti se pare ca a contat in aceasta selectie", continua ea.

"Am ajuns intr-un moment in care a-l combate pe Dan Diaconescu am gasit ca panaceu pe Gigi Becali, desi inteleg acum ca domnul Dan Diaconescu nu mai candideaza la parlamentare, si-a luat ca tinta prezidentialele, asa ca ma astept ca Gigi Becali sa devina si candidatul la prezidentiale al PNL-ului, daca acesta a fost calculul, sa candideze in Sectorul 6 impotriva lui Dan Diaconescu", spune fostul parlamentar liberal.

"Sa ne uitam la istoriile domnului Becali de prietenie: linia de demarcatie de la ditiramb la vitriol e foarte subtire in cazul domnului Becali. Asa ca astept ziua in care si nu cred ca va curge mult timp, cand se va intoarce catre domnul Antonescu si nu-i va mai spune ca va fi 500% presedinte, ci va fi 500% cersetor", afirma reprezentanta PNL.

Continuarea pe www.rfi.ro.