Deputatii juristi au termen pana pe 10 septembrie sa se pronunte in privinta situatiei fostului ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre, a decis marti Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, transmite Agerpres.

Decizia a fost luata in unanimitate, a anuntat la finalul sedintei presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Deputatii membri ai Comisiei juridice au termen pana pe 10 septembrie sa se pronunte in privinta situatiei fostului ministru delegat al Administratiei Victor Paul Dobre, dupa cum a decis marti Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, transmite Agerpres.

Decizia a fost luata in unanimitate, a anuntat, la finalul reuniunii, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a mentionat ca deputatii juristi se vor reuni intr-o prima sedinta pe data de 27 august.

Membrii BP au luat marti in discutie sesizarea primita de la Parchetul General privind inceperea urmarii penale pentru Victor Paul Dobre.

"Am primit o sesizare de la Parchetul General, semnata de procurorul general, pentru inceperea urmarii penale fata de un deputat, fost ministru al Administratiei. Eu am studiat, asa cum am si promis, documentele. Conform Regulamentului si procedurii legale, pentru ca nu cumva cineva sa spuna ca Parlamentul obstructioneaza Justitia, am convocat astazi un BP, deci la patru zile de cand am primit documentul", a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

El a adaugat ca Biroul Permanent va trimite documentul catre Comisia juridica, procedura fiind indeplinita.

Zgonea a mentionat ca a discutat, anterior sedintei, cu liderii grupurilor parlamentare si cu membrii Biroului Permanent, care parte dintre ei nu s-au aflat in tara, si a aratat ca, potrivit Regulamentului, nu exista o procedura explicita pentru momentul dintre doua sesiuni ordinare. 'Si am preferat aceasta decizie, nu o consultare telefonica, ci convocarea unui Birou Permanent', a adaugat acesta.

Presedintele Camerei Deputatilor considera ca Biroul Permanent a analizat cu prioritate documentele referitoare la fostul ministru delegat al Administratiei si a subliniat ca procedurile legale sunt respectate, la fel ca si Regulamentul forului legislativ.

"Daca va uitati la cazurile similare, la doamna Ridzi, a durat o saptamana pana s-a intalnit Biroul Permanent si eram in sesiune. Acum suntem intre doua sesiuni ordinare, sunt patru zile de cand am primit aceasta scrisoare, am trimis-o Comisiei juridice. Comisia juridica lucreaza in ultima saptamana din luna august, nu avem nicio problema, si in prima saptamana din luna septembrie colegii din Comisia juridica vor transmite un raport Biroului Permanent care va pune pe ordinea de zi cu prioritate", a argumentat el.

Zgonea considera ca nu este necesara convocarea unei sesiuni extraordinare pe acest caz.

"Daca as convoca o sesiune extraordinara inseamna ca noi ne-am antepronuntat si avem deja un raport. Biroul Permanent nu are un raport si nici presedintele Comisiei juridice. Exista o procedura bine stabilita, uitati-va si in cazurile trecute, cand colegi deputati, fosti ministri au avut o cerere similara din partea Parchetului General. Pe cale de consecinta, indeplinim aceasta procedura. Parlamentul Romaniei nu a obstructionat Justitia. (...) Dl Dobre nu mai este ministrul Administratiei, de aici incolo Comisia juridica va convoca (n.r. - sedinta) pe 27 august, asa cum dl presedinte Daniel Buda a cerut aprobare. Pana atunci, colegii au timp ca citeasca, sa aiba informatii. (...) Cred ca in acest moment suntem intr-o situatie de legalitate si de respect pentru Regulament si pentru procedurile Camerei Deputatilor", a spus Valeriu Zgonea.