Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, miercuri, agentitei Mediafax, ca decizia de a-si da demisia din pozitia de titular al acestui portofoliu a fost "cea mai potrivita" si este o expresie a convingerii sale ca "in politica barbatii au calea lor".

Rus a subliniat ca si criticile pe care i le-a adus, marti, intr-un talk-show de televiziune, presedintele interimar Crin Antonescu i-au confirmat ca decizia sa a fost "potrivita".

"Interventia publica a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august imi intareste convingerea ca decizia mea a fost cea mai potrivita. Am luat-o cand am inteles ca nu pot sa fac ceea ce atat Traian Basescu, cat si Crin Antonescu asteptau de la mine. Unul sa maresc listele electorale, altul sa le micsorez. Este razboiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treaba si am facut, organizand din scurt alegeri si referendum fara incidente", a declarat fostul ministru al Administratiei si Internelor.

Antonescu a declarat marti seara, la Antena3, ca "Ioan Rus a mintit si a procedat incorect cand m-a acuzat ca am facut presiuni asupra domniei sale. Are ceva de ascuns si a facut foarte bine ca a plecat".

Ioan Rus a mai spus că se întoarce la Cluj-Napoca cu "un gust amar", dar că rămâne consecvent în convingerea că "în politică bărbaţii au calea lor".

"Plec acasă cu un gust amar, dar cu aceeaşi convingere: în politică bărbaţii au calea lor", a mai declarat fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.