Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anuntat luni, pe blogul personal, ca si-a inscris candidatura la Conventia Extraordinara a PDL pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului, sub viitoarea conducere a lui Vasile Blaga.

"Mi-am depus candidatura la functia de prim-vicepresedinte al PDL, pentru Conventia Extraordinara care va avea loc sambata, 30 iunie. Voi incerca sa obtin sprijinul delegatilor pentru modernizarea partidului. E un moment greu, in care PDL trebuie sa asume rolul de partid-pivot al Opozitiei democratice si, pe de alta parte, sa intre cu curaj si solutii in confruntarea electorala din 2 decembrie impotriva masinariei USL, care foloseste venirea sa recenta la guvernare pentru a instaura un monopol politic", a scris Preda pe blog.

Grupul intelectualilor din PDL reprezentat de Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Paleologu au anuntat joi ca au renuntat sa mai depuna o motiune pentru conducerea partidului. Astfel, singurul candidat la sefia PDL este Vasile Blaga care si-a depus candidatura cu sprijinul majoritatii organizatiilor PDL din tara. Potrivit surselor Hotnews.ro, toate taberele din interiorul PDL au ajuns la un consens pentru sustinerea lui Vasile Blaga la scaunul de presedinte. Aceleasi surse au aratat ca reprezentantii intelectualilor vor fi invitati sa candideze pentru functii in Biroul Politic al partidului.