In timp ce toata presa este ocupata cu scandalul Adrian Nastase si conflictul USL-Traian Basescu, pedelistii se regrupeaza sub viitoarea conducere a lui Vasile Blaga. Grupul intelectualilor din PDL reprezentat de Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Paleologu au anuntat joi ca au renuntat sa mai depuna o motiune pentru conducerea partidului. Astfel, singurul candidat la sefia PDL este Vasile Blaga care si-a depus candidatura cu sprijinul majoritatii organizatiilor PDL din tara. Potrivit surselor Hotnews.ro, toate taberele din interiorul PDL au ajuns la un consens pentru sustinere lui Vasile Blaga la scaunul de presedinte. Aceleasi surse sustin ca reprezentantii intelectualiilor vor fi invitatii sa candideze pentru functii in Biroul Politic al partidului.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"Cu motiunile in fata, am constatat ca acestea sunt compatibile, ambele urmaresc modernizarea si unitatea partidului, precum si unitatea dreptei in fata USL. Am decis astazi sa nu depunem o motiune in aceasta etapa a competitiei interne din PDL.(...)

Consideram ca nu este momentul crearii unor tensiuni interne inaintea alegerilor generale, cand toata energia trebuie folosita pentru campania electorala si pentru oprirea socialismului anacronic si abuziv practicat de USL", explica cei patru intelectuali decizia printr-o declaratie remisa Hotnews.ro.

Surse democrat liberale au explicat pentru Hotnews.ro ca cei patru intelectuali nu au reusit sa stranga cele 35 de semnaturi necesare pentru depunerea motiunii pentru sefia PDL.

In sedinta Colegiului Director de saptamana trecuta, Cristian Preda a cerut derogare de vechime pentru a candida la o functie in conducerea PDL. Pe 19 iunie, dupa sedinta Consiliului National al PDL cei trei au anuntat ca intentioneaza sa depuna o motiune si sa se inscrie in cursa pentru sefia PDL.

Nici Gheorghe Falca nu candideaza pentru scaunul de presedinte al PDL, desi neoficial isi dorea aceasta pozitie. Sursele din interiorul PDL sustin ca liderii de organizatii au strans randurile in jurul lui Blaga pentru ca este nevoie de organizare in campania electorala.

"Preda, Macovei si Voinescu sunt intelectualii partidului ci nu buni organizatori. Nu au experienta politica necesara pentru organizarea unei campanii asa cum este cea care urmeaza. Liderii de organizatii si militantii partidului nu fac treaba decat daca sunt constransi iar Blaga poate sa o faca.

Un PDL condus de Gheorghe Falca ne-ar fi scazut si mai mult in sondaje. Sa fim seriosi Falca este cunoscut ca ala cu dosar penal si ca finu' lui Basescu", au explicat sursele citate.

Astfel, Vasile Blaga a reusit sa obtina sustinerea a 41 de lideri de organizatii PDL. Printre semnatarii motiunii sale numita "Partidul Democrat Liberal - Pentru o societate dreapta" se numara lideri ca George Scripcaru, Dorin Florea, Mircea Hava, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Gheorghe Stefan si Mihai Stanisoara.

Vasile Blaga si-a depus motiunea cu o jumatate de ora inaintea expirarii termenului de anuntare a candidaturilor.

In cadrul unei conferinte de presa, Blaga a declarat ca si-ar dori ca Monica Macovei si Cristian Preda sa faca parte din conducerea ,,la varf" a PDL iar Ghoerghe Flutur sa devina secretarul general al PDL.

"Mi l-as dori in functia de secretar general pe Gheorghe Flutur, ne stim de atata vreme, ne intelegem de priviri. As dori ca domnul Flutur sa fie secretar general, daca voi castiga alegerile(...)

In ultimele zile, am avut foarte multe discutii, repet, foarte multe discutii, ore intregi si cu doamna Macovei, si cu domnul Preda, si nu singur, cu echipe de colegi care au semnat motiunea, domnul Hava, domnul Scripcaru, domnul Florea, domnul Flutur bineinteles si am ajuns la o concluzie simpla care ma bucura: sunt compatibile proiectele, au fost compatibile inca de la inceput cele doua proiecte de motiuni", a explicat Blaga.

Totodata, Blaga a anuntat ca a avut discutii cu Mihai Razvan Ungureanu si ca acesta poate sa fie un partener pentru PDL. "Am discutat des cu Mihai Razvan Ungureanu si nu intamplator am pus accentul pe coagularea fortelor de centru-dreapta, pentru ca cred ca domnia sa ne poate fi partener si sunt convins ca va fi", a precizat democrat liberalul.

La depunerea candidaturii, Blaga a fost insotit de sustinatori ca Gheorghe Flutur, Mihai Stanisoara, Sulfina Barbu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Radu F Alexandru, Cristian Poteras, Radu Berceanu, Costica Canacheu si Silviu Prigoana.