Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat miercuri, dupa anuntul senatoarei Sorina Placinta de a se alatura PNL, ca exista si alte discutii cu alti parlamentari PDL pentru a trece la liberali, precizand ca astfel "se va indeplini visul lui Basescu si al lui Valeriu Stoica", ca pe scena politica sa existe un singur partid important de dreapta.

Hasotti a adaugat ca nu este "un mare sustinator al migratiilor politice, cu atat mai mult cat sustin acelasi partid de 22 de ani".

"Vor mai veni, suntem in discutii si cu alti senatori si deputati ai PDL", a mentionat el, sustinand ca USL va avea o majoritate in Senat la inceputul lunii septembrie.

Vicepresedintele PNL a precizat ca opt senatori ai puterii au castigat alegerile locale si este nevoie de crearea unei majoritati in Senat, pentru a sustine proiectele guvernului: "Este nevoie sa avem o majoritate in Senat pentru a asigura si majoritatea in biroul permanent. Opt senatori au castigat alegerile locale, exista riscul ca guvernul sa nu fie reprezentat de o majoritate in Senat", a argumentat necesitatea discutiilor purtate de USL cu parlamentari ai PDL.