​Europarlamentarul Traian Ungureanu a cerut, in numele PDL, marti, demisia ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, pe care-l acuza de faptul ca propune pentru 2013 schimbarea sistemului de organizare a bacalaureatului si eliminarea camerelor de supraveghere la examenul de bacalaureat, desi este interimar pe functie, transmite Agerpres.

"Credem ca interimatul domnului Pop trebuie sa inceteze, credem ca nimeni nu are dreptul sa puna invatamantul romanesc in interimat, in paranteze si din acest motiv PDL cere demisia imediata a domnului Liviu Pop din functia de ministru al Educatiei", a declarat Traian Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

Europarlamentarul PDL a acuzat faptul ca "in locul unui sistem de invatamant solid si competitiv apare pe zi ce trece un sistem de invatamant dezorganizat si imprevizibil".

"Autorul acestei rasturnari este Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei. In cateva zile, domnul Pop a anuntat proiecte de organizare a bacalaureatului si a anuntat, de asemenea, tot pentru 2013 eliminarea camerelor de supraveghere la bacalaureat. Care sunt consecintele? Unu: bulversarea examenului de bacalaureat. Asta inseamna ca elevii au aflat de la ministrul Educatiei ca nu vor da examenul pentru care s-au pregatit, ci vor da examenul pentru care nu s-au pregatit. Doi: ideea de eliminare a camerelor de supraveghere la bacalaureat este un indemn explicit la frauda. Veti spune ca indemnul este dat pentru 2013, dar semnalul a fost deja transmis si poate avea consecinte in 2012. (...) Domnul Pop se comporta ca un interimar pe veci si anunta proiecte pentru 2013, este un soi de superinterimat", a mai declarat Traian Ungureanu.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat marti ca nu exclude inlocuirea, incepand de la bacalaureatul de anul viitor, a camerelor de supraveghere cu observatori din partea societatii civile si chiar a presei.

"Am spus ca poate fi discutat acest lucru. Nu am decis absolut nimic. Am vrut sa intaresc faptul ca metodologia de anul acesta prevede aceste camere si cei care contestau prezenta acestora le contestau intr-un mod ilegal, din punctul meu de vedere. Nu puteam schimba regula in timpul jocului. Pentru anul viitor avem la dispozitie perioada iulie-august si am spus ca putem gandi o chestiune de genul acesta - daca se doreste insa in locul acestor camere, daca se va ajunge aici -, observatori din randul societatii civile, din randul televiziunii si altii", a afirmat demnitarul.