Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat ca "PDL are nevoie" de Mihai Razvan Ungureanu si acesta are nevoie de PDL pentru viitoarea sa cariera politica, aratand ca dupa locale partidul ar trebui sa devina nucleul unei miscari de dreapta, iar premier sa fie Ungureanu.

"Cred ca dupa locale e important ca PDL sa devina nucleul unei miscari de dreapta care sa grupeze toate fortele politice, civice, care se opun stangii, iar propunerea naturala a acestei constructii politice pentru functia de premier poate fi domnul Mihai Razvan Ungureanu. Cred ca PDL are nevoie de el si cred ca si domnia sa are nevoie de PDL pentru viitoarea sa cariera politica. Odata cu aceasta ancorare politica solida, o cursa prezidentiala poate fi o consecinta fireasca pentru domnul Mihai Razvan Ungureanu", a precizat Raluca Turcan pentru Mediafax.

Turcan a aratat ca, dupa alegerile locale, PDL are doua luni in care trebuie sa vina cu un proiect castigator pentru toamna, "cu un proiect de revitalizare a dreptei".

Raluca Turcan crede ca imprejurarea politica este favorabila pentru acest lucru.

"Avem un guvern de stanga, un premier de stanga, constatam ca PNL e partenerul mut al PSD. Constatam ca linia politica generala este de stanga si ca premierul Ponta vrea sa duca Romania spre stanga. Electoratul nu poate fi reprezentat prin procura, asa cum face PNL. In aceste conditii, PDL sa-si asume reprezentarea intregului electorat de dreapta, inclusiv a electoratului care simpatizeaza PNL, dar pe care PNL se sfieste sa-l reprezinte", a apreciat Turcan.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declara, intr-un interviu pentru Mediafax, ca Mihai Razvan Ungureanu poate fi proiectat ca viitor premier dupa alegerile din noiembrie acest an sau ca un candidat independent la Presedintie in 2014.

In opinia lui Preda, Ungureanu se pozitioneaza foarte clar pe dreapta. "Adica spune: Sunt pe aceasta zona si ar fi bine sa fie o coerenta in aceasta zona a opozitiei, in acest moment, fata de stanga aflata la putere", explica europarlamentarul PDL.

El mai declara ca, avand in vedere experienta pe care o are, Mihai Razvan Ungureanu poate fi "proiectat" ca viitor prim-ministru, dupa alegerile parlamentare din acest an.

Preda sustine ca in interiorul PDL exista "o atitudine pozitiva" fata de Mihai Razvan Ungureanu, care va fi "mai clar conturata" dupa alegerile locale.

Intrebat daca l-ar sfatui pe Mihai Razvan Ungureanu sa intre in PDL, Preda raspunde: "Nu neaparat. Nu. Sincer, i-as spune ca trebuie sa aleaga drumul pe care vrea sa mearga. Pentru ca exista un drum al repetarii postului de prim-ministru, poate sa-si propuna ca intr-o zi sa redevina prim-ministru, exista si drumul deschis al unei campanii pentru prezidentiale, dupa ce Traian Basescu isi incheie mandatul".

Preda vorbeste, in acest context, despre posibilitatea ca Ungureanu sa candideze ca independent la alegerile prezidentiale din anul 2014.