Aproximativ 1.200 de delegati din intreaga tara au participat, sambata, la lansarea candidatilor Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei pentru alegerile locale din luna iunie, la Palatul Parlamentului. Secretarul general al UNPR, Neculai Ontanu, a declarat ca "echipa UNPR va fi condusa in teren de un capitan de exceptie", Anghel Iordanescu.

Anghel Iordanescu, Neculai Ontanu, Marian Sarbu (UNPR)Foto: Agerpres

Senatorul UNPR Anghel Iordanescu candideaza din partea partidului la Primaria Generala a Capitalei.

  • Potrivit Realitatea TV, Antonie Solomon, candidatul UNPR la Primaria Craiovei, si Constantin Simirad, candidatul UNPR la sefia CJ Iasi, nu au participat la lansarea de sambata pentru ca nu sustin Guvernul Ponta. UNPR si PSD au incheiat miercuri un protocol de sustinere parlamentara, astfel incat, in schimbul votului pentru Cabinetul USL, sa fie votata de catre social-democrati legea taxarii marilor averi.

Ontanu s-a declarat convins, in interventia sa, ca partidul va obtine un rezultat bun in tara si in Bucuresti, transmite Mediafax.

Neculai Ontanu a subliniat ca partidul din care face parte nu propune candidati care vad aceste functii ca "o trambulina" pentru alte functii.

El a subliniat ca membrii UNPR sunt dispusi sa renunte la functiile de deputat si senator pentru cele de primar.

"Sa facem din UNPR surpriza alegerilor din Bucuresti si din toata tara", a mai spus edilul Sectorului 2.

"UNPR are toate motivele sa privesca cu incredere spre primul sau test electoral", a fost de parere Neculai Ontanu.

In timpul prezentarii candidatilor acestei formatiuni politice pentru functiile de presedinte de consilii judetene si primar de municipii, Neculai Ontanu a anuntat care va fi imnul electoral al UNPR in Bucuresti, aratand ca acesta este "frumos, dragut si apreciat de oameni". Melodia "Ca bogat e greu, ca sarac e rau" a fost interpretata, acompaniat de acordeon, de Nelu Grebla.

Mentionand ca UNPR este singurul partid in ultimii 20 de ani care a fost creat de la zero si care a reusit sa se impuna pe scena politica romaneasca, secretarul general al UNPR a aratat ca acest partid a asigurat stabilitatea politica, pentru ca Romania sa nu intre in colaps.

Ontanu a spus ca UNPR nu este interesat de functii, el mentionand ca reprezentantii acestei formatiuni politice au cerut, cu ocazia semnarii protocolului de sustinere a Guvernului Ponta, doar adoptarea taxei pe averile foarte mari.

El a spus ca, astfel, vor putea fi stransi bani la bugetul de stat pentru salarii si pensii.

La randul sau, presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat ca forta partidului este echipa, iar romanii vor aprecia un partid care a pus umarul la greu pentru a asigura stabilitatea Romaniei.

El a subliniat ca UNPR se afla in fata celui mai mare examen electoral, iar tinta partidului este intrarea in Parlament.

"Suntem multi, puternici si vom castiga toate competitiile pentru progresul Romaniei. Vom continua guvernarea din noiembrie 2012. Suntem o armata cu un moral de otel. Avem determinarea de a castiga competitiile politice. Avem cei mai buni oameni. Pe 1 mai am implinit doi ani. Este cel mai greu sa pornesti de la zero si am ajuns sa sprijinim Romania impreuna cu dumneavoastra. Sunt mandru de dumneavoastra, de fiecare coleg, toti suntem o echipa care vorbeste numai despre Romania si despre romani", le-a spus Oprea celor aproximativ 1.200 de participanti la eveniment, potrivit Agerpres.

El a reiterat ca UNPR are doi piloni principali pe care se bazeaza: interesul national si dialogul social si a subliniat ca pentru a participa la guvernare progresistii nu au cerut decat votarea taxei de solidaritate.

"UNPR este un proiect nou cu doi stalpi - interesul national al Romaniei si dialogul social. Avem brandul nostru, omul care a stiut sa aduca pacea sociala, Marian Sarbu. Am fost primul parlamentar independent. Mi-am dat demisia din functia de ministru al Internelor pentru ca am vrut sa va pot privi in ochi, am vrut sa imi privesc copiii in ochi. Langa mine au venit Iordanescu, Ontanu. (...) Vorbesc de ceea ce am facut. Nu am cerut nimic. Proiectul nostru de capatai a fost taxa pe marile averi. Va asigur ca vom trece si prin zid pentru a vota aceasta taxa ceruta si de marii lideri ai lumii. Este crestineste sa fim solidari cu cei care au mai putin. Aceasta lege de capatai asteapta un simplu vot si va aduce, in 3 ani, peste 9 miliarde de euro", a adaugat presedintele UNPR.

El a completat ca UNPR a sprijinit Guvernul pentru ca Romania sa nu intre in derapaj economic si si-a exprimat convingerea ca romanii vor intelege masurile 'nepopulare', dar 'corecte' luate fosta coalitie.

''Nu intotdeauna in politica trebui sa-ti propui sa fii cel mai puternic, dar intotdeauna trebuie sa-ti propui sa fii cel mai bun. Si UNPR are candidatii cei mai buni. Este primul nostru examen politic major. Cred ca avem candidati foarte competenti in toate localitatile. UNPR este un partid care nu a iesit nici macar un milimetru in afara convingerilor sale de centru stanga, un partid care si-a respectat angajamentele chiar si intr-o perioada economica grea'', a adaugat Marian Sarbu.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si-a lansat, sambata, la Palatul Parlamentului, candidatii la alegerile locale din 10 iunie.

La eveniment participa presedintii Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, secretarul general Neculai Ontanu, membri ai conducerii partidului, parlamentari ai partidului, candidati din intreaga tara si aproximativ o mie de membri si sustinatori ai UNPR.

Secretarul general UNPR si presedintele organizatiei din Capitala, Neculai Ontanu, care si-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primaria Sectorului 2, este coordonatorul pentru Bucuresti al campaniei.

Liderul UNPR Gabriel Oprea va coordona campania partidului la nivel national, iar presedintele de onoare Cristian Diaconescu va fi purtatorul de cuvant.