Liderul UNPR Gabriel Oprea a anuntat miercuri ca formatiunea sa va vota in Parlament pentru investirea cabinetului propus de premierul desemnat Victor Ponta, in acest sens fiind semnat un protocol de colaborare intre UNPR si PSD. "Viitorul guvern va avea majoritatea necesara in Parlament", a declarat Victor Ponta.

"Obligatia mea ca premier desemnat este de a asigura pentru guvernul pe care il voi conduce o majoritate stabila pana la alegerile parlamentare din noiembrie", a mai spus liderul PSD, precizand ca pentru acest lucru s-a negociat cu progresistii si minoritatile.

Premierul desemnat Victor Ponta a venit la grupul UNPR din Camera unde era anuntata o intalnire cu grupurile Uniunii, care a durat doar cateva minute, potrivit Mediafax. Imediat, Victor Ponta si Gabriel Oprea au semnat protocolul, care are cinci puncte.

Este vorba despre votul UNPR pentru investirea Guvernului Ponta si de colaborare intre grupurile parlamentare ale PSD si UNPR.

Celelalte puncte ale protocolului prevad: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari in actuala sesiune legslativa, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur si asigurarea unei majoritati confortabile la masurile Guvernului Ponta privind cresterea salariilor, a pensiilor si ridicarea nivelului de trai.