Viceprimarul Radu Moisin a fost reales, vineri, intr-o sedinta de indata a Consiliului Local Cluj-Napoca, in functia de primar interimar al municipiului, dupa demisia din functie a lui Sorin Apostu, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, anunta Mediafax. Consiliul Local Cluj-Napoca s-a intrunit, vineri dimineata, intr-o sedinta de indata pentru alegerea primarului interimar al municipiului dintre cei doi viceprimari, Radu Moisin si Laszlo Attila, dupa ce, joi, prefectul Florin Stamatian a emis ordinul de constatare a incetarii mandatului de primar al municipiului al lui Sorin Apostu.

Consilierul PSD Remus Lapusan a cerut, inainte de vot, consilierilor PDL si UDMR sa isi asume si lucrurile rele din activitatea Consiliului Local Cluj-Napoca, considerand ca municipiul va avea un primar legitim abia dupa alegerile locale din iunie 2012: "Va rog pe cei din coalitia PDL-UDMR sa aveti curajul sa il infruntati pe viitorul primar interimar, sa ii spuneti ce ganditi, pentru ca lui Apostu nu ati avut curajul sa ii spuneti niciodata nimic", a spus Lapusan.

La randul sau, consilierul PSD Ioan Vuscan a afirmat ca alegerea unui primar interimar "este un moment trist si umilitor pentru cetateni care trebuie sa accepte un primar altul decat rezultat din alegeri".

Candidatura lui Radu Moisin pentru functia de primar interimar a fost propusa de grupul consilierilor PDL, el obtinand 15 voturi "pentru", in timp ce Laszlo Attila, propus de UDMR, a primit cinci voturi. Cinci voturi au fost declarate nule. Dupa aflarea rezultatelor votului, Moisin a depus juramantul.

Radu Moisin, care fusese ales primar interimar in 30 noiembrie 2011 dupa suspendarea din functia de edil a lui Sorin Apostu, a declarat ca isi propune ca, pana la finalul mandatului, care expira la alegerile din iunie 2012, sa finalizeze proiectele incepute deja de municipalitate si sa dea dovada de o mare transparenta in activitate: "Clujenii isi doresc foarte multe lucruri bune intr-un timp scurt, iar mie imi place sa fac lucrurile astazi".

La sedinta au participat prefectul Florin Stamatian, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj-Napoca Alexandru Coroian, presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, si deputatul PDL Adrian Gurzau.

Radu Moisin, in varsta de 29 de ani, a fost desemnat, la sfarsitul lunii noiembrie 2011, primar interimar, dupa ce fostul primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru luare de mita. Dupa ce a fost ales primar interimar, Moisin a demisionat din functia de secretar general al PDL Cluj, pe care o ocupa din decembrie 2010.

Moisin este membru PDL din anul 2000, ocupand in prezent functiile de secretar general al PDL Cluj si de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL Cluj. El a lucrat in Primaria Cluj-Napoca incepand cu anul 2004, ocupand, pe rand, functiile de coordonator al proiectului-pilot Politia Primariei, referent, inspector de specialitate la Directia Invatamant, Cultura, Serviciul Relatii Comunitare si director adjunct al Directiei Politia Comunitara. La alegerile locale din iunie 2008, el a fost ales consilier local pe lista PDL, iar in 13 ianuarie 2009 a fost ales viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Sorin Apostu, arestat pentru fapte de coruptie, a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia sa fiind inregistrata, miercuri, la Registratura Primariei.

Sorin Apostu a sustinut, intr-o scrisoare deschisa adresata locuitorilor orasului, ca dupa demisia din functie cariera sa politica si administrativa inceteaza si ca va astepta ca justitia sa isi urmeze cursul si sa isi poata dovedi nevinovatia.