Candidatul PDL cu cele mai mare sanse la primaria Cluj Napoca ar fi Emil Boc, daca acesta va accepta sa intre in cursa electorala, a declarat vineri, la Bistrita, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, citat de Agerpres.

Potrivit lui Oltean, PDL are nevoie de o "strategie speciala" in ceea ce priveste acest municipiu, deoarece reprezinta "un punct politic important".

"Eu cred ca premierul Boc ar putea sa castige primaria Cluj daca, evident, va accepta sa candideze. Deocamdata, el abia a fost dezrobit de aceasta sarcina a primului ministru. Este presedintele partidului, va trebui sa gandim in ce priveste Clujul o strategie speciala si, evident, el va fi artizanul principal al acestei strategii. Clujul a fost, este un important punct politic pentru noi si nu vom putea sa il tratam cu indiferenta sub nicio forma. Va trebui sa gasim mijloace prin care sa recastigam ceea ce am pierdut acolo. Nu a fost niciun fel de discutie legat de acest lucru, dar eu cred ca in momentul acesta omul cu cele mai mari sanse la primaria Cluj din partea PDL ar fi Emil Boc", a afirmat Oltean.

Liderul PDL a tinut sa ii multumeasca lui Emil Boc pentru activitatea si eforturile "supranaturale" facute in calitate de premier.

"As vrea sa multumesc premierului Boc, intregii echipe a premierului Boc care mai bine de doi ani de zile au facut eforturi supranaturale pentru a gestiona, pentru a administra Romania. Au demarat o reforma cum n-a fost niciodata in Romania, au reusit in conditii extraordinar de grele in plan national, in plan european, in plan international si cu o opozitie ostila si distructiva sa stabilizeze economia Romaniei, sa revina Romania la o credibilitate europeana, sa mentina somajul sub media europeana, sa mentina raportul leu-dolar intr-un raport zic eu echilibrat", a spus Oltean.

El le-a multumit si ministrilor din fostul Cabinet pentru ca au acceptat noul proiect politic al PDL.

"Acestea sunt cateva dintre realizarile guvernului Boc si nu pot decat sa multumesc in numele partidului, in numele meu personal lui si celor ce l-au insotit pe tot parcursul si sa apreciez modul in care ministrii performanti ai guvernului Boc au acceptat un nou proiect politic al PDL, un nou proiect care trebuie sa recunoastem ca a surprins pe toata lumea. Un guvern nou, un guvern tanar, cu un premier independent, un premier propus de PDL sa conduca un nou Cabinet, care cu certitudine va avea si el la randul sau o misiune foartea grea, aceea de a continua opera de consolidare a economiei romanesti, de a consolida reforma si de a intra pe drumul revenirii si imbunatatirii nivelului de trai", a mai spus Oltean.