Senatorul Mihaela Popa, vicepresedinte al PDL, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că înainte de organizarea de alegeri anticipate ar trebui ca întreaga clasă politică românească să fie reformată prin votarea şi aplicarea legii lustraţiei. Senatoarea Mihaela Popa cataloghează drept 'false', 'ipocrite' şi 'mincinoase' discursurile liderilor USL, atunci când aceştia solicită organizarea de alegeri anticipate, motiv pentru care propune reformarea întregii clase politice, potrivit Agerpres.

"Am auzit pe buzele lor foarte des cuvântul anticipate, nu am auzit niciodată în schimb despre reformarea şi reînnoirea clasei politice, despre reducerea numărului de parlamentari. Nu i-am auzit să propună o sesiune extraordinară pentru a vota ca cei care au mai mult de două mandate consecutive să nu mai candideze, să lase locul tinerilor. Sunt persoane care au dospit mai bine de 20 de ani în Parlament şi nu au făcut nimic. Nu mai vrem ca alţii să fie înconjuraţi de foşti colaboratori ai securităţii, de parlamentari cu unchi şi mătuşi Tamara. Avem nevoie de iniţiative politice şi de reforma clasei politice, (...). Le propun un acord de reformare a clasei politice şi reînnoire", a afirmat vicepreşedintele PDL.

Mihaela Popa şi-a exprimat convingerea că şi în USL există oameni care vor să schimbe ceva, motiv pentru care îi invită să se alăture iniţiativelor care duc la reînnoirea şi reformarea clasei politice.