E posibil sa nu fie niciun fel de conflict de interese, potrivit legilor. Poate ca e normal acest lucru si nu sunt eu suficient de instruit in domeniu. Dar mi se pare la limita eticii ca sotul sa apere clientii bancilor concurente celei in care sotia lui e director. Anca Piperea, din cate stiu, e sefa sau sefa adjuncta a unei directii (chiar a celei juridice, parca) din Unicredit Tiriac Bank. Gheorghe Piperea va avea in mana documente care tin de secretul profesional al bancilor. Seara, Gheorghe Piperea se va duce obosit, acasa.

Acolo, sotia il va intreba cum a fost peste zi. Iar dl. avocat ii va povesti probabil cum a luptat impotriva Volksbank, BCR sau alte banci. Plus amanunte din maruntaiele interne ale bancilor. L-am sunat pe domnul avocat, dar avea telefonul inchis.

Din cate stiu, o parte din institutiile de credit considera “sensibil” subiectul. M-au sunat oameni din banci sa mi se planga despre acest aspect. Nu stiam ca sotia avocatului Piperea e director in Unicredit Tiriac. Nu am nimic impotriva diviziunii muncii in familie. Dar atunci cand Sotul poate detine in geanta documente care i-ar putea oferi sotiei un avantaj in piata, parca lucrurile nu mai sunt atat de albe...

Zic si eu, nu dau cu parul…

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa