Guvernul a inventat notiunea de "donatie obligatorie". Trecem peste ridicol. Bineinteles ca din punct de vedere economic banii stransi nu au nicio importanta dar Guvernul crede ca actiunea "da bine" la public. Este inca o gaselnita prin care Guvernul crede ca arata solidaritate cu populatia. E de fapt doar o metoda de a lua cu forta de la clientela politica niste bani. Si a-i da inapoi clientelei pe alta cale, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Poate sa-mi spuna cineva ce face Guvernul cu banii stransi? La ce ii foloseste? Atata vreme cat nu stim care e scopul banilor nu cred ca benevol un cetatean obisnuit o sa doneze ceva. Este exact jumatatea de masura cu care acest Guvern ne-a obisnuit.

Anul trecut a impus impozitul forfetar, n-a oferit nimic in schimb IMM-urilor. Sute de mii de IMM-uri au disparut. A luat banii de la FMI. N-a facut nimic constructiv cu ei (banii care au ajuns la Guvern, nu cei de la BNR). A implementat "Prima Casa" dar nu s-au vandut decat apartamente vechi. Dupa un an i-a venit mintea la cap dar era prea tarziu. Acum a taiat pensii si salarii dar n-a luat nicio masura pentru cresterea economica.

De fiecare data au fost luate jumatati de masura, masuri care au afectat economia reala si populatia. Dar niciuna care sa ajute populatia si economia.

Asta ne arata o mentalitate. Guvernul nu are incredere in societate, o crede neputincioasa, incapabila si rauvoitoare. Bineinteles ca sentimentele sunt reciproce. S-a ajuns aici in urma unui sir nesfarsit de minciuni, recunoscute, de altfel, de Berceanu, Vladescu sau Blaga.

Toate astea au condus in randul populatiei la neincredere. Se poate da vina pe moguli, pe opozitie, pe ultimii 20 de ani, pe oricine. Asta e doar demagogie. Un Guvern poate sa ia orice masura daca populatia are incredere in el. Dar nici actualul Guvern nu are incredere in propriile masuri. Este contradictoriu in declaratii. A spus prea multe minciuni, acum si daca spune adevarul nu mai este crezut.

Prea multe jumatati de masura si prea multe minciuni ne-au adus aici. Doar plecarea acestui Guvern si aparitia unui Guvern in care populatia sa aiba incredere ne poate scoate de pe traiectoria descendenta pe care ne aflam. Jumatatile de masura sunt mai rele decat nicio masura.

Urmatoarea jumatate de masura este o remaniere guvernamentala. Care n-o sa ajute la nimic. Degeaba pleaca "sabotorii". Avem nevoie de un Guvern nou. Care sa guverneze fara jumatati de masura, care sa ofere incredere si care sa ceara incredere.

Comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.