Am spus si am sa repet ca fara o Justitie transparenta, corecta si rapida n-o sa existe nicio reforma, indiferent de dorintele Presedintelui Traian Basescu sau de votul popular. O sa existe o schimbare de forma dar nu de fond. Din presa de azi aflam tumbele bravei noastre Justitii.

Valeriu Stefanoiu, un pensionar, castiga in instanta un proces cu Politia Rutiera pentru ca i-a fost ridicata abuziv masina. Dar nimeni nu-i da vreun ban inapoi. Justitia a functionat relativ rapid dar hotararile nu sunt puse in practica.

Ne mutam la cazul Bahaian. Urmarit de Politie unul dintre presupusii criminali ia ostatica o femeie. Este eliberat peste patru zile prin decizia Curtii de Apel Constanta. Incredibil. A lua ostatici nu reprezinta un pericol social.

Vasile Paraschiv, luptator anticomunist, pierde definit procesul cu Statul prin care cerea despagubiri pentru torturile suferite in inchisorile comuniste. Dar aceeasi Curte de 5 ori inainte, in cazuri similare, acordase despagubiri. Care e logica? O sa se ajunga la CEDO.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Romania obiectiva.